Predsednik Evrolige Dejan Bodiroga bio je gost emiseije "Probudi se", jutarnjeg programa TV Nova gde je pričao o brojnim stvarima vezanim za Evroligu.

Istakao je zadovoljstvo napretkom takmičenja, rekordima, a pohvalio je i i finale i titulu Panatinaikosa.

Potom se osvrnuo na ono što najviše zanima i gledaoce u Srbiji, a to je mesto održavanaj „Fajnal-fora“, i učešća večitih u Evroligi naredne sezone.

PROČITAJTE JOŠ

„Prvo, treba reći da je Beograd bio sjajan domaćin u dva navrata. U skorijoj budućnosti ima velike šanse da bude domaćin. Gledaju se razni parametri, poput dvorane, kapacitet i ostali sadržaji koji su potrebni. Beograd je pokazao da je odličan domaćin. Evroliga svake godine ima veliki broj prijava. U konkurenciju za sledeću godinu su Abu Dabi, Barselona i Beograd i u narednih mesec dana će biti odluka“, rekao je Bodiroga.

Potom se osvrnuo i na licence.

„Specijalna pozivnica će biti dodeljena u narednih mesec dana. Srbija i ceo region su veoma važni, oba kluba imaju veliku šansu da zaigraju u Evroligi. Mislim da će promena sistema biti kada Evroliga bude donela strategiju za period od 10 ili 20 godina i mislim da ćemo već tokom sledeće sezone doneti odluku da donesemo odluku da damo klubovima licence na tri do pet godina“.

On se potom osvrnuo na funkcionisanje takmičenja.

„Evroliga je zasnovana na principu da ima 13 akcionara koji imaju višegodišnje licence koje ističu 2026. godine i svi su voljni da produže licence. Sve se gleda, ulaznice, gledanost, koliko je jedna zemlja važan market za Evroligu“.

On je pričao i o perspektivi večitih.

„Što se tiče oba srpska kluba, imali su bolju sezonu nego prošlu, ali svi prepoznaju ambijent koji se pravi u Beogradu. Oba srpska kluba imaju perspektivu na duge staze uu Evroligu. Mi vidimo da mnogi ljudi iz inostranstva dolaze da gledaju utakmice Partizana i Zvezde u Evroligi i mislim da je to najbolja atmosfera u Evropi“.

BONUS VIDEO: Celo gostovanje Dejana Bodiroge u emisiji „Probudi se“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare