Foto:EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Ćus Mateo, trener Real Madrida, govorio je pred novinarima pred meč 5. kola Evrolige protiv Crvene zvezde (četvrtak, 20.45).

Real nije najbolje otvorio sezonu, upisao je već nekoliko poraza, ima skor 2-2 u Evroligi, ali je protiv Zvezde favorit u Madridu.

„Raspored je takav kakav je. Ne procenjujem da li je dobar trenutak za susret sa rivalom. Jednostavno moramo da ispoštujemo raspored. Moraćemo da igramo protiv svih i potrošnja je maksimalna. Moramo da budemo oprezni. U ovom slučaju, radi se o ekipi koja je u vrhu tabele, jer se u prethodnim rundama odlično takmičila i bilo ju je veoma teško pobediti. Izgubili su samo jednu utakmicu u produžecima. Imaju veoma dobre igrače i veoma dobrog trenera. Nisam bio iznenađen njihovim startom zbog kvaliteta njihovih igrača i zato što su fizički tim koji se odlično brani i ima poene u rukama“, rekao je Mateo.

PROČITAJTE JOŠ:

Ne razmišlja o onome što je bilo, samo o onome što će biti.

„Ne razmišljam o tome da li možemo da dobijemo tri utakmice zaredom. Razmišljam samo o sledećoj utakmici i da moramo da je dobijemo. Prošle godine smo imali 19 pobeda u nizu, sad smo pobedili Panatinaikos i Đironu i to je to. To vam oduzima fokus od razmišljanja o tome šta imamo i šta će doći. Pustite prošlu, idemo na sledeću utakmicu“, dodao je Mateo.

Na raspolaganju za meč sa Zvezdom treneru Mateu će biti i Džanan Musa, kojin se povredio za vikend, ali je uspeo da se oporavi.

„Imao je bolove pre par dana. Uganuo je skočni zglob. Juče nije trenirao, ali danas jeste i dobro je. Dve povrede koje imamo su različite i čekamo da vidimo kada će se Garuba vratiti treninzima. Ne žurimo i želimo da se potpuno oporavi. Felizova je malo dugotrajnija. Nadamo se da ćemo se uskoro videti i imati ga što pre. Moramo da uradimo dobar preventivni rad. Oni koje imam su najbolji i trudićemo se da uradimo dobar posao.“

PROČITAJTE JOŠ:

Pričao je o mogućnosti da Real još nekoga dovede u narednom periodu.

„Nisam rekao da je roster kratak, već da moramo da budemo pažljivi u određenom trenutku i da je primereno da se pojačamo. Konkurencija je veoma zahtevna. Ono što moram da uradim je da razmislim šta imam i ne mogu da predvidim da li će neko doći. Za sutra možemo biti sasvim dobri i videćemo šta će biti u budućnosti“, istakao je Mateo.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar