Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Partizan je serijom loših rezultata od kraja januara počeo da klizi van timova koji sami odlučuju o sopstvenoj budućnosti. Tako se doveo do situacije da u poslednjem kolu prvo najpre mora da navija za večitog rivala.

Crvena zvezda gostuje Efesu u četvrtak od 19.30 u poslednjem kolu ligaškog dela Evrolige, a taj meč će direktno odlučiti sudbinu Efesa i Partizana. Ova dva kluba se bore za poslednje mesto koje vodi u plej-in, a računica je jasna. Turski tim zavisi sam od sebe nakon što je napravio iznenađenje i srušio Fenerbahče na gostovanju u poslednjem kolu.

PROČITAJTE JOŠ

To znači da će navijači Partizana navijati i za crveno-bele jer ih jedino iznenađenje Zvezde ostavlja u igri kako bi meč protiv Valensije sutra od 20.30 imao takmičarski značaj (prethodiće joj meč legendi u čast Dejana Milojevića). Partizan ima bolji međusobni skor od Efesa, ali je u ovom trenutku na pobedu manje od turskog giganta.

Efes je ubedljivi favorit protiv crveno-belih, pogotovo zbog činjenice da je tim sa Malog Kalemegdana oslabljen doputovao u Istanbul. O svemu je detaljno govorio trener Beograđana Janis Sferopulos.

„Topić još nije trenirao, samo individualno u nekoj meri. Radi na snazi i mišićima. Davidovac je bolestan, videćemo u četvrtak na treningu hoće li igrati. Lazarević se povredio ahilovu tetivu“, rekao je Sferopulos.

Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Dakle, Zvezda neće moći da računa na bitne igrače u rotaciji, ali je dobra stvar da će konačno u Evroligi za Zvezdu debitovati Trej Tompkins koji je prve minute upisao protiv Splita (četiri poena i jedan skok).

„Tompkins je spreman za Efes. Trenira sa nama, treba mu vremena da pronađe svoj ritam. Dobro je, sa medicinske strane spreman je da igra“, rekao je grčki strateg.

Zvezda igra meč bez pravog takmičarskog značaja jer već dva kola unazad zna da će takmičenje završiti na 16. poziciji, ali to ne znači da tim iz Beograda ne želi da završi sezonu pobedom.

„Gledajte, za mene je najvažnije šta ćemo mi da uradimo i kako ćemo mi da izgledamo. Igramo za nas, ne za druge. Sve poštujemo, sve protivnike, ali nama je utakmica bitna zbog nas. Borićemo se za sebe“, poručio je Sferopulos.

Efes se nalazi u neverovatnoj seriji jer je slavio na osam vezanih mečeva zaredom u svim takmičenjima, te 11 od 12 od poslednjih mečeva. Poslednji put su poraženi sredinom marta kada je slavio Asvel sa 84:80, a upravo ta serija je i dozvolila turskom timu da se nada čudesnom plasmanu u nokaut fazu iako je bio gotovo otpisan sredinom sezone.

Partizan vs Anadolu Efes Foto:Janko Anđelić

Uostalom, pobeda Partizana nad Efesom 29. februara je opisivana kao rutinska sa 100:90, a sada bi upravo ona mogla da presudi plasman dalje u slučaju da crveno-beli naprave iznenađenje u Turskoj.

Željko Obradović, trener Partizana, ne veruje u čuda, već poslednjem kolu pristupa sistematično kao i uvek. Istakao je da su crno-beli u obavezi samo da ispoštuju navijače.

„Nema šta da komentarišem. Spremićemo se za meč protiv Valensije da pre svega poštujemo naše navijače, koji će sigurno doći, da poštujemo sami sebe, protivnika i igraćemo sa najvećim ambicijama tu utakmicu. To je jedino što možemo da uradimo“, rekao je Obradović.

Crno-beli nisu na nivou prošlogodišnjih rezultata jer bi u najboljem slučaju ligaški deo mogli da završe sa četiri pobede manje nego pre godinu dana. Partizan je ove sezone imao mnogo više problema sa povredama, ali i znatno češće gubio mečeve u neizvesnim završnicama.

To bi na kraju upravo moglo da presudi, ali svođenja računa će biti tek nakon što bude završeno i poslednje kolo Evrolige.

BONUS VIDEO Mića Berić: I Partizan i Zvezda su morali u top 10 Evrolige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar