Da li će Partizan u plej-in Evrolige saznaćemo ili u četvrtak ili dan kasnije, a njegova sudbina zavisi i od Crvene zvezde.

Raiffeisen banka, prijatelj košarke. Bez greške u koracima, otvaranje računa za 15 minuta potpuno onlajn. Stvarno može.

Došli smo do poslednjeg kola Evrolige, poznato je prvih šest učesnika plej-ofa, Real je sigurno prvi, za ostale se još ne znaju pozicije, a u plej-in će Makabi, Virtus, Baskonija i Partizan ili Efes ili Armani.

Dakle, za poslednju kartu za doigravanje konkurišu tri tima – iz Beograda, Istanbula i Milana, a samo Efes drži sudbinu u svojim rukama. Četa sjajnog Tomislava Mijatovića dočekuje Crvenu zvezdu u četvrtak od 19.30 i pobedom prolazi dalje, bez obzira na ostale rezultate.

PROČITAJTE JOŠ

Zato Partizan mora da navija za pobedu večitog rivala i iznenađenje u Istanbulu, te da u petak od 20.30 savlada Valensiju u Beogradskoj areni za kraj ligaškog dela kako bi se našao u plej-inu kao desetoplasirani. Armani čeka poraze i Efesa i crno-belih, pa bi uz trijumf na gostovanju Makabiju (četvrtak, 20.05) napravio ogroman uspeh…

Kalkulacije su jasne, Partizan je sam kriv što je u ovoj situaciji i da li će zaista imati za šta da se bori saznaće dan pre svog meča. Ne bi bilo baš čudo da Zvezda slavi na gostovanju Efesu, iako do sada nije nijednom na sedam duela u Istanbulu, ali bi bilo iznenađenje…

„Realno se mnogo više očekivalo, da oba tima uđu bar u plej-in“, sumirao je Miroslav Berić u našem podcastu „Pick and roll“ i istakao poraz Partizana od Bajerna u Areni kao ključan, a šta je sve rekao čeka vas u videu na vrhu.

Ide ka tome da je sezona loša za oba beogradska kluba, iako crno-beli još imaju šansu uoči poslednjeg, 34. kola. Ostaje da se vidi i kako će se PAO, Monako i Barselona rasporediti od druge do četvrte pozicije – možda baš tim redosledom. U direktnom okršaju će Olimpijakos i Fenerbahče odlučiti ko će biti peti i šesti, a Virtus i Baskonija ko će sa osmog mesta u plej-in, oba tima su sigurna u doigravanju.

Foto: nova.rs

Nije epizoda mogla da prođe bez penzije Rudija Fernandeza, čuveni Španac je na 39. rođendan objavio da će po završetku sezone okončati karijeru za pamćenje, a Mića Berić je biranim rečima govorio o legendi evropske košarke, za koga kaže da je na osvojenom Evrobasketu 2022. bio kao razredni starešina.

Prognozirao je bivši reprezentativac kako bi mogli da izgledaju parovi četvrtfinala Evrolige, a osvrnuli smo se i na 350. pobedu Željka Obradovića u Evroligi, osmi trenerski otkaz pošto Aleks Mumbru nije više trener Valensije, te na rekord Nanda de Koloa, drugog najboljeg strelca u istoriji. Šta smo sve zanimljivo pričali, a bilo je dosta toga, možete da čujete i vidite u novoj epizodi podcasta „Pick and roll“.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, castbox i deezer, ali i gledati na YouTube.

BONUS VIDEO Novica Veličković kao niko o Nemanji Bjelici i šta je sve mogao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar