Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Sjajni igrač pojačao "kneževe".

Čima Moneke, doskorašnji košarkaš Sakramento Kingsa rođen u Nigeriji, potpisao je ugovor sa Monakom do kraja sezone 2023/24.

PROČITAJTE JOŠ...

Ovaj 27-godišnjak koji pokriva poziciju krilnog centra stiže kako bi poboljšao zaštitu reketa, pošto je Monako pretposlednji po broju skokova u odbrani, samo 21,8 po meču.

Moneke je početkom januara, nakon šest meseci u dresu ekipe iz Kalifornije, dobio otkaz nakon što je veći deo boravka u Kingsima igrao za Stokton, razvojnu ekipu Sakramenta, gde je imao 16,5 poena, 10,8 skokova i 2,7 asistencija po susretu.

Ipak, uprkos lošoj sekvenci u NBA ligi, povratak u Evropu bi trebalo da bude znatno uspešniji, pogotovo jer je prethodno ostavio sjajan utisak, gde je u sezoni 2021/2022 bio MVP FIBA Lige šampiona u dresu Manrese.

„Došao sam u Monako jer su trener, generalni menadžer i predsednik kluba pokazali veliko interesovanje. Osetio sam da me klub želi, veruju da mogu da pomognem. Zaveli su me ciljevima, a svidela mi se i ideja da živim u Monaku, jer želim miran i srećan život“, rekao je on na predstavljanju.

BONUS VIDEO Povreda igrača Monaka protiv Zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar