Foto: EPA-EFE/MAURI RATILAINEN

Nekadašnji finski košarkaš Peteri Koponen našalio se na svoj račun posle duge i bogate karijere.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Koponen je bio jedan od najpoznatijih evroligaških šutera i čovek koji je popularizovao košarku u Finskoj do pojave Laurija Markanena i povukao se s jeseni 2022. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Svojevremeno je imao i saobraćajnu nezgodu iz koje je srećom ostao živ, a u karijeri je branio boje Tapiolana, Virtusa, Himkija, Barselone, Bajerna, Palakanestra i Helsinkija.

U Bajernu je proveo period između 2018. i 2020. godine i upravo nemački klub ga se prisetio po jednom driblingu i šutu s poludistance protiv Barselone pri rezultatu 71:71 i za pobedu u poslednjim trenucima susreta.

„Naši doktori kažu – dođavola, ne, ali mi bismo voleli da vidimo još jedan ovakav završetak protiv Barselone“, napisali su iz Bajerna u danu kad igraju meč 32. kola Evrolige protiv katalonskog kluba. Koponen je odmah odgovorio na to da je spreman da pomogne još jedanput da se ovakav epilog desi.

„Haha, spreman sam, imam novi kuk“, napisao je nekadašnji finski igrač, koji danas ima 35 godina.

Koponen u karijeri ima titulu šampiona Evrokupa iz 2015. i bio je u prvom timu tog takmičenja iste godine, u Evroligi je bio član kluba „50-40-90“ 2013. godine, a osvajao je i Kup kralja, titulu u Bundesligi, bio je najbolji šesti igrač VTB lige, sedam puta najbolji finski košarkaš, dvostruki prvak svoje zemlje i lider po broju ukradenih lopti na Evrobasketu 2013, kao i lider u broju asistencija na Mundobasketu u Madridu.

BONUS VIDEO: Najbolji potezi utakmice Bajern – Makabi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar