Foto: AP Photo/Mark Baker

Novak Đoković je imao još jednu burnu noć u Australiji. Naime, od ponoći do jutra je vladala neizvesnost da li će biti deportovan iz Australije, ipak ta odluka je odložena. Sva dešavanja iz Melburna mogli ste da pratite uz Nova.rs.

Novak Đoković je u četvrtak rano ujutro po našem vremenu saznao i rivale na putu ka osvajanju 10. titule u Melburnu i čak 21. grend slem u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je dobio izuzetno težak put, pa bi već od četvrtfinala igrao praktično finale za finale. Žreb su obeležile kontroverze jer je odložen kako bi se sačekalo obraćanje premijer Skota Morisona. Premijer na kraju nije govorio o Đokoviću, već je prebacio svu odgovornost na Aleksa Hoka, ministra za imigracije.

Po informacijama medija iz Australije, Hok se neće oglasiti ovog četvrtka, što ne znači da sutra ne bi mogao da donese nepopularnu odluku i deportuje Đokovića jer je slučaj i dalje u toku.

Sva dešavanja iz Melburna mogli ste da pratite uz Nova.rs.

14.44 U Melburnu „cenzurisali“ Novaka

Na fotografiji koju je objavio Kristofer Klari, poznati novinar, nije se našla nijedna fotografija Novaka Đokovića.

Da li je ovo slučajnost ili je prosto Melburn „zaboravio“ na svog najvećeg šampiona saznaćemo uskoro, tek Novaka koji je postao simbol ovog turnira nije pronašao svoje mesto na plakatu.

14.23 Neočekivana podrška Đokoviću

Novak Đoković je tema kojom se bave na svim meridijanima u poslednjih osam dana. Upravo zbog toga smo i saznali da je veliki navijač najboljeg tenisera današnjice Albert Burla, generalni direktor kompanije „Fajzer“.

On je u razgovoru za „Bloomberg Markets and Finance“ odlučio da govori o Đokoviću, ali nije želeo da se meša u odnose Novaka i Australije.

„Kao prvo, ja sam veliki navijač Novaka Đokovića, ali ne mogu nikako da uđem sada u to da li je on imao potrebnu dokumentaciju za ulazak u Australiju ili ne. To je nešto što je između njega i vlasti, kao i lekara“, poručio je, između ostalog, Burla pre nego što je počeo da priča o vakcini i koronavirusu.

Foto:EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

13.58 Ambasador Srbije reagovao zbog Novaka

Kako bi Švajcarska reagovala da su se, na primer, australijske vlasti prema Rodžeru Federeru ponele kao što su to učinile prema Novaku Ðokoviću, upitao je ambasador Srbije u Švajcarskoj Goran Bradić.

Bradić je, u intervjuu švajcarskom dnevniku „20 Minuten“, rekao da je tretman teniskog šampiona u Australiji nekorektan.

„Možda je Ðoković za neke sporna ličnost. Ali on je profesionalac, strastveni sportista, koji želi da igra tenis“, podvukao je Bradić.

13.14 Poznato s kim je Novak odradio trening

Dobro se poznaju Novak Đoković i Federiko Korija, a ovog četvrtka su odradili i zajednički trening na „Rod Lejver areni“. Argentinac se uskoro pohvalio fotografijama.

Delovalo je kao da su se dobro zabavili, a nema sumnje da je trening bio i te kako intenzivan.

Srpska publika ga je dobro upamtila sa turnira „Serbian Open“ koji je prošle godine održan u Beogradu, a Korija je kasnije u rodnoj Argentini ispričao i urnebesnu anegdotu.

Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Screenshot Twitter
fede coria

12.53 Australijanci bi deportovali premijera pre Novaka

Jedna od anketa u Australiji pokazala je zanimljive rezultate kada je slučaj Novaka Đokovića u pitanju.

Naime, novinari portala „Double Bay Today“ sproveli su anketu među Australijancima koga bi pre deportovali, najboljeg tenisera sveta ili premijera Skota Morisona.

U anketi je učestvovalo 5.600 Australijanaca, a za deportaciju Morisona glasalo je 52 odsto ispitanika.

Jedan odgovor se izdvojio.

12.37 Španija nije pokrenula istragu protiv Đokovića

Portparol ministarstva unutrašnjih poslova Španije negirao je glasine da je ta zemlja pokrenula istragu protiv Novaka Đokovića.

Naime, nedavno su se pojavile informacije da je Španija pokrenula istragu povodom ulaska Novaka Đokovića u zemlju krajem decembra. Međutim, ti navodi nisu tačni.

„Vest je lažna. Niti je Vlada to naredila, niti je otvorena bilo kakva policijska istraga o sportisti“, rekao je portparol ministarstva unutrašnjih poslova Španije za „Politiko“.

12.23 Nove fotografije sa treninga

Đoković je uživao u poslednjem treningu koji je odradio na „Rod Lejver areni“. Srbin je bio nasmejan, šalio se sa svojim timom i odradio trening na miru. Fotografije koje se pojavljuju svedoče da je Đoković uspeo opet da se fokusira na tenis i da ne brine preterano o stvarima koje se dešavaju van terena.

11.59 Zabrinjavajuće informacije o Novaku

Tod Vudbridž, čuveni dubl igrač, otkrio je da je razgovarao sa Novakom Đokovićem, te da ga je brine da je on već izgubio dosta energije.

Njegova izjava izazvala je veliku pažnju jer je jedan od retkih koji je dobio priliku da sa njim razgovara lice u lice od dolaska u Melburn.

Tod Vudbridž (levo) na Vimbldonu 2000. godine, Foto: EPA PHOTO EPA/GERRY PENNY/mb/kr

10.14 Sramna izjava Navratilove

Legendarna teniserka Martina Navratilova bila je neočekivano oštra prema dojučerašnjem miljeniku Novaku Đokoviću. Ne samo da mu je rekla „da je vreme da ide kući“, nego je čak i poručila da su „i ranije imali probleme sa srpskim navijačima u Melburnu i Sidneju„.

Njena izjava je izazvala veliku pažnju domaće javnosti.

9.54 Oglasio se i Stefanos Cicipas

Grk je prilično oštro poručio da je Novak učinio da ostali izgledaju kao budale.

„On definitivno igra po svojim pravilima i radi neke stvari koje većina igrača ne bi imala petlju da urade. Pogotovo što je ATP objavio jasne kriterijume za ulazak u zemlju. Nikada nisam ni pomislio da krenem na turnir nevakcinisan i da kršim protokole“, rekao je Cicipas.

Zatim se osvnruo i na sama pravila oko turnira.

„Nisu svi raspoloženi da prate pravila koje je odredila država. Mali procenat bira neki svoj put i čini da većina nas izgleda kao budale“.

09.15 Dva scenarija ukoliko Novak napusti turnir

I dalje se spekuliše šta bi moglo da se desi ukoliko se Đoković naprasno povuče (ili bude deportovan) iz Australije. Sada je televizijska stanica u Australiji „9News“ objavila i koja su dva scenarija kojim bi pribegli organizatori turnira.

Novak Đoković
Novak Đoković; Foto; Tanjug/AP Photo/Mark Baker

08.44 Novak u četvrtak neće biti deportovan

Poslednje informacije australijskog lista „The Age“ svedoče da ministar za imigraciju Aleks Hok ovog četvrtka neće doneti odluku o deportaciji Novaka. Ipak, to nije završeno pitanje jer se navodno na ovom procesu i dalje radi. Šanse da Novak zaigra na Australijan openu su sve veće nakon objave samog turnira, ali i nakon žreba.

08.23 Australijan open: Novak brani titulu

Novak Đoković će po svemu sudeći i zvanično zaigrati na Australijan openu nakon drame koja traje punih devet dana, o čemu svedoči i poslednja objava turnira.

Na žrebu je Đoković saznao rivale, a nedugo po njegovom završetku se oglasio i Australijan open.

Mnogi su ovo protumačili kao konačnu potvrdu da će se Srbin takmičiti u Melburnu.

„Prvi nosilac i devetostruki šampion Novak Đoković započinje odbranu titule protiv Miomira Kecmanovića“, stajalo je u objavi.

08.01 Novak saznao rivale u Melburnu

Đoković će u prvom kolu Australijan opena odmeriti snage sa Miomirom Kecmanovićem. Nakon toga bi trebalo da ga očekuje relativno lak zadatak protiv sledeća tri rivala, a onda sledi pakleni put na kome mogu da mu se nađu Beretini, Nadal, Zverev, Medvedev…

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare