Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Novak Đoković će odmah uložiti žalbu u slučaju da vlasti Australije odluče da ga deportuje iz zemlje u kojoj se igra prvi ovosezonski grend slem.

Australijski „Ejdž“ prenosi da su Australijanci isprva planirali žreb bez najboljeg tenisera planete, ali je na kraju bio prvi nosilac turnira, pa se očekuje da odluka o deportaciji bude doneta u petak.

PROČITAJTE JOŠ

Izvor blizak Đokoviću naveo je za „The Age“ da ukoliko ministar za imigracije Aleks Hok odluči da ga deportuje, Novak će se odmah žaliti na sudu jer njegov tim ima dokaze zašto ne bi trebalo da ga deportuju.

Izvori „Ejdža“ prenose da Hok još uvek analizira dokumentaciju koju su Novakovi advokati dostavili u sredu i da je upravo zbog toga odložio odluku za još jedan dan.

Novakov tim je odmah spreman da ode na sud u slučaju da Hok donese odluku o deportaciji, a iz tima najboljeg tenisera sveta se nadaju da će suđenje početi već u subotu, te da će se u nedelju sve rešiti na sudu.

Ubeđeni su u to jer Australijan open počinje u ponedeljak i nema više vremena za čekanje.

Neimenovani političar iz Vlade je za „Ejdž“ rekao da je Hok blizu odluke da mu poništi vizu i da ga deportuje, ali da će to smanjiti vreme za pripremu za novi odlazak na sud.

Nije još uvek poznato da li će Novak opet biti lišen slobode i da li će biti vraćen u hotel za migrante.

BONUS VIDEO Protest ispred hotela u kom se nalazio Novak Đoković

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare