Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Da li će Novak Đoković biti deportovan iz Australije? Drama koja traje već punih osam dana nije ni blizu kraja jer australijske vlasti uporno pomeraju odluku svakog novog dana.

Ovog četvrtka je saopšteno da Đoković barem još 15 sati sigurno neće biti deportovan, ipak to nije i konačna odluka jer se Aleks Hok, ministar za imigracije, još uvek nije oglasio, a navodno je slučaj i dalje u toku.

PROČITAJTE JOŠ

I dok se čitava stvar razmatra priča se o tome šta bi moglo da se desi ukoliko Novakova viza zapravo bude opozvana. Nil Brin, australijski novinar, ranije je najavio da bi u četvrtak mogla da bude opozvana viza Srbina i da bi to moglo da dovede „nezamislivi niz događaja“.

U tom slučaju bi sasvim sigurno Novakovi advokati podneli žalbu na tu odluku i sud bi odluku da li će razmatrati odluku mogao da donese najranije dan kasnije.

Đoković bi tako ostao na slobodi i bio prvi nosilac na turniru.

Ukoliko sud prihvati žalbu o njoj bi se odlučivalo sledeće sedmice kada turnir bude uveliko u toku (Australijan open traje do 17. do 30. januara).

U tom slučaju bi, kako je naveo Brin, Novak mogao da bude deportovan već u toku turnira.

Istim slučajem se pozabavila i televizijska stanica „9News Australia“ koja vidi tri scenarija.

Prvi je otpao rano jutros jer je govorio o tome da će se Novak povući i pre samog žreba.

Drugi je i dalje mogući da se Novak povuče pre nego što izađe raspored (koji obično objavljuju u nedelju pre početka turnira) njegovo mesto bi zauzeo Andrej Rubljov kog bi na njegovom mestu zamenio Gael Monfis. Na mesto Monfisa bi uskočio Aleksandar Bublik koji je prvi ispod crte nosilaca.

Treći je ukoliko se povuče nakon izlaska rasporeda da bi njegovo mesto zauzeo neki „laki luzer“, odnosno igrač koji je poražen u poslednjem kolu kvalifikacija.

BONUS VIDEO Anketa o Novaku Đokoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare