Cicipas kritikovao Novaka Đokovića
Foto: EPA-EFE/JAMES GOURLEY

Grčki teniser Stefanos Cicipas još jedan je u nizu koji je rešio da udari na Novaka Đokovića, dok prvi reket sveta bije bitke u Australiji van terena.

Neviđena drama odvija se uoči prvog grend slema sezone. Australijske vlasti i Đoković vode neku borbu koja nema veze sa tenisom.

Novak je i dalje u Melburnu, Australijanci su planirali žreb bez najboljeg tenisera planete, ali je na kraju bio prvi nosilac turnira, pa se očekuje da odluka o deportaciji bude doneta u petak.

PROČITAJTE JOŠ

Do tada je formiran kostur, Đoković će na startu igrati protiv sunarodnika Miomira Kecmanovića, ako bude mogao da igra.

Neverovatnim dešavanjima priključio se i Cicipas rekavši u video intervjuu da su protokoli za ulazak u zemlju i igranje na Australijan openu bili jasni, ali da pojedinci, misleći na Novaka, igraju po svojim pravilima.

„On definitivno igra prema svojim pravilima i radi neke stvari koje većina igrača ne bi imala petlju. ATP je objavio jasne kriterijume za ulazak u zemlju, nikad nisam ni pomislio da krenem na turnir nevakcinisan i da kršim protokole. Očito nisu svi raspoloženi da prate pravila koje je odredila država. Mali procenat bira neki svoj put i čini da većina nas izgleda kao budale“, poručio je Cicipas.

Brzo je zaboravio da ga je Novak nedavno branio kada su ga svi napadali oko odlaska u toalet usred mečeva.

„Odlučio da odem i da budem 100 odsto spreman. Novak je otišao na drugu stranu. To ne znači da je moj put ispravan, a da njegov nije. Statistika kaže da je 90 odsto igrača vakcinisano, jedan put je da pratite protokole i da budete vakcinisani, drugi je ovaj koji biraju neki drugi koji nije po pravilima“, dodao je Cicipas.

BONUS VIDEO Srbi svim srcem uz Novaka: Gromada od čoveka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare