Novak Đoković Novak Djoković
Novak Đoković Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Iako je izgledalo kao da bi saga oko boravka Novaka Đokovića u Australiji mogla da bude okončana nakon presude Federalnog suda, situacija je 48 časova kasnije dobila dramatičan preokret, a dešavanja iz Melburna možete da pratite na portalu Nova.rs.

Najbolji teniser sveta je tačno pre nedelju dana, pri pokušaju da uđe u Australiju, zadržan na granici.

Njega su tamo ispitivali, nakon čega mu je oduzeta viza. Novak je narednog jutra uložio žalbu koja je prihvaćena, pa je usledio četvorodnevni boravak u hotelu Park, inače mesto koje služi kao prihvatni centar za izbeglice, ali i kao karantin za zaražene koronavirusom koji uđu u ovu zemlju.

PROČITAJTE JOŠ...

U noći između nedelje i ponedeljka Đokovićev advokatski tim je uspeo da izdejstvuje pobedu pred Federalnim sudom, a nakon reči sudije Entonija Kelija „Šta više čovek može da uradi“, činilo se da prepreke ne postoje za nastup na prvom grend slemu u sezoni.

Ali, samo dva dana kasnije, situacija je dobila krajnje apokaliptične obrise.

Naime, nakon Đokovićevog saopštenja u kom je priznao da je napravio određene greške usledile su nove najave o deportaciji, a konačna odluka bi, prema najavama iz „zemlje kengura“, trebalo da bude doneta u ranim jutarnjim satima u Australiji, što znači između 23 časa u sredu i jedan čas posle ponoći u četvrtak.

Dešavanja iz Melburna i najnovije informacije oko statusa Novaka Đokovića možete da pratite na Nova.rs!

00:45 Zasad ništa od konačne odluke…

Podsećamo, žreb je u 15 časova po lokalnom, odnosno 5 časova izjutra po vremenu u Srbiji.

23:59 Novakova nada – rok za žalbu od 28 dana

Advokat Blažo Nedić je u izjavi datoj RTS-u istakao da Đoković ima rok od 28 dana za žalbu, ukoliko bude doneta presuda o deportaciji:

„Tačno je u teoriji, u praksi to ide brže. Ukoliko ministar nadležan za imigraciju donese odluku o ukidanju vize uz narednu o deportaciji, Novak ima pravo da od suda zatraži odlaganje te odluke. Propisi australijski ne ograničavaju ministra, on teoretski u svakom momentu trajanja vize može da donese odluku o oduzimanju vize. Odluka prvog suda nije obavezujuća, jer bi nova odluka o deportaciji bila novi akt.“

23:39 Saga „Đoković“ stiže na Netfliks?

Tako bar tvrdi engleski „Dejli mejl“. Naime, prema pisanju ovog portala, ekipa sa kamerama se već nalazi u Australiji, gde je započela rad na dokumentarnoj seriji, a koja bi po izgledu trebalo da podseća na serijal posvećen Formuli jedan, „Drive to survive“.

23.20 Javila se i novinarka čije reči pažljivo prati čitava Srbija

„Obično ne pratim dešavanja oko Aleksa Houka, ali evo nas opet – danas izgleda kao dan odluke. Vredi istaći da je žreb za Australijan open zakazan za 15 časova po vremenu u Australiji (5 časova ujutru u Srbiji – prim. aut.) To bi trebalo da stvari učini interesantnim. U slučaju da bude doneta odluka o oduzimanju vize i deportaciji, postoji mogućnost da ćemo se vratiti na sud. Ali još uvek ne znamo da li to znači da će žreb biti održan bez njega, biti stavljen „na čekanje“ ili morati da bude ponovljen“, napisala je Karen Svini na svom Tviteru.

23.15 Dok čekamo konačan rasplet situacije, pod oznakom „Brejking“…

Država Viktorija je objavila novi presek brojki oko koronavirusa, a stanje je sledeće – 37,169 zaraženih, 25 preminulih. Pored toga, Novi Južni Vels je zabeležio 92,264 slučaja uz 22 smrtna ishoda.

23.04 Čuveni trener: „Novak je ljudsko biće“

Nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović gostovao je u jutarnjem programu australijske televizije „Sunrise“, gde je govorio o situaciji u kojoj se Novak našao.

„Ljudska greška. Moguće je da on nije popunjavao formulare, već su pogrešili oni koji su popunjavali za njega. Novak je ljudsko biće“, rekao je Obradović.

22.55 Novi problem za Đokovića

Situacija u Australiji se nije smirila, a Novak se našao u „nebranom grožđu“ i u Španiji, koja je pokrenula istragu protiv najboljeg tenisera planete.

BONUS VIDEO Građani Beograda pružili podršku Novaku Đokoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare