Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Srpski teniser Novak Đoković ušao je u dan odluke kada će se znati da li igra na Australijan openu ili ne. Sve će biti poznato oko ponoći po srpskom vremenu, a do tada sva dešavanja iz Melburna pratite uz Nova.rs.

Đokoviću je Aleks Hok, ministar za imigraciona pitanja Australije ukinuo vizu po drugi put i opet je primorao Srbina da se obrati sudu.

PROČITAJTE JOŠ:

Sa onog u Melburnu je nadležnost prebačena na federalni, pa smo u petak saznali i ime novog sudije koji menja Entonija Kelija.

Njegovo ime je Dejvid Džon O’Kalahan i on bi trebalo da odlučuje da li će Novaka deportovati. O’Kalahanu su se u međuvremenu pridružila još dvojica kolega iz pravne struke Džejms Alsop i Entoni Besanko.

Novaka očekuje razgovor sa imigracionom komisijom, pa završni čin sudske drame koja će se ovog puta odražti na višoj instanci, saveznom sudu.

ŠTA SVE ZNAMO DO SADA?

Ko su trojica sudija u „slučaju Đoković“ i zašto to odgovara Novaku

Kirjos otkrio privatnu prepisku sa Novakom: „Hvala što ne ispaljuješ metke“

Zverev se čuo sa Novakom: Australijanci drame samo zato što je Đoković

Medvedev se pobunio zbog Novaka, ima pitanje za vlasti Australije

Kirjos o Novaku kao nikad: Kao da je oružje za uništenje, nek osvoji trofej

Nadal: Novak nije veći od Australijan opena, bilo bi OK i bez njega

Novakov tim dobio šta je tražio, još dvojica sudija odlučuju o ostanku

VIDEO Pojavio se snimak odvođenja Novaka u pritvor

Poznato kada ćemo tačno znati da li Novak igra na Australijan openu

FOTO Đoković vraćen u pritvor sa migrantima, nastavlja se tortura

Novakov udarac za koji Australija nema rešenje – šta je bridžing viza?

EKSKLUZIVNO Žastin Enan: Novak prolazi kroz noćnu moru

Dva razloga zbog kojih se plaše da deportuju Đokovića

19.30 Razlozi iz kojih Australija strahuje od deportacije Đokovića

Postoje dva, a o tome smo pisali u posebnom tekstu.

17.30 Žastin Enan ekskluzivno za Nova.rs govorila o Đokoviću

„Nikada nisam bila u ovakvoj situaciji, ali samo možemo da zamislimo kako mu je. Novak je mentalno izuzetno snažan i voli da se bori, to je u njegovoj ličnosti.“

Kompletan intervju možete da pročitate na linku ovde.

17.19 „Novak možda sebi naneo nepopravljivu štetu“

U novom tekstu objavljenom na Njujork Tajmsu pod naslovom „Novak Đoković, majstor terena nastavlja da pravi greške van njega“, novinari ovog lista su nastavili sa napadima na najboljeg tenisera planete. Ovot puta, Majkl Stajnberger je „opleo“ po prvom teniseru planete, kog je svrstao u „desno krilo“:

„Novakovo odbijanje da kapitulira pred vladom Australije stvorilo je od njega mučenika u očima nekih desno-orjentisanih ljudi, kao i onih koji se protive vakcinaciji“, navedeno je u tekstu.

16.19 Advokati Australije na Novakovoj strani

Alijansa advokata Australije stala je na stranu Novaka Đokovića u njegovoj borbi da ostane i takmiči se na Australijan openu.

„Jedan od najopasnijih aspekata Đokovićevog slučaja jeste spremnost federalne vlade da oceni da je neko rizik za javni red samo na osnovu toga što vlada pretpostavlja da čovek ima neko mišljenje. Orvelijanski je i duboko uznemirujuće da se to dešava u društvu koje je navodno posvećeno slobodi govora i slobodi misli“, rekao je portparol te organizacije Greg Barns.

15.30 „Đokovića koriste kao političkog piona“

Nekadašnji američki teniser Mardi Fiš ističe da je politika umešala prste u situaciju sa Novakom Đokovićem u Australiji.

Fiš je bio na meti Noletovih navijača jer se na Tviteru šalio po pitanju o kojem priča cela planeta, ali se uozbiljio.

„Ovde se mnogo šalim, ali ono što se sada dešava sa Novakom Đokovićem čini se smešnim, koriste ga kao političkog piona. Ne pišite mi komentare o vakcinisanju i nevakcinisanju, on je ljudsko biće“, napisao je Fiš, nekada sedmi teniser sveta i sada selektor teniske reprezentacije SAD.

14.44 Dokumenti: Ðoković nije opasnost po stanovnike, iako je nevakcinisan

Zvaničnici Ministarstva zdravlja Australije, u zvaničnoj dokumentaciji dostavljenoj Sudu, ističu da Novak Ðoković ne predstavlja opasnost po državu.

Ranije je objavljeno da je Ðoković 16. decembra dobio pozitivan test na koronavirus, a negativan je bio 22. decembra. Od 27. decembra je asimptomatičan, pa se postavlja pitanje kako on može da bude pretnja po okolinu.

„Koristeći gore navedene pretpostavke, možemo da potvrdimo da je Novak Ðoković bio zaražan virusom korona, pa iako je nevakcinisan, ovo znači da je zaštićen od kovida tokom narednih nekolko meseci“, navodi se u sudskoj dokumentaciji.

13.50 Mirno u Melburnu

Utihnula su malo dešavanja iz Australije, logično, jer je tamo uskoro ponoć… Nema sumnje da će biti i te kako burno od samog jutra po lokalnom vremenu, do tada i dalje pratimo sva dešavanja u vezi sa suđenjem Đokoviću i glavno pitanje ostaje da li će krenuti po rekordnu, 21. grend slem titulu.

13.23 „Zašto rukometaši ne bi nosili majice sa Novakovim likom“

Nova podrška Noletu stiže od Dragane Cvijić, srpske rukometašice, koja je imala zanimljivu ideju.

„Zašto RSS ne organizuje da na zagrevanju danas nose svi majice sa Novakovim likom. Sigurna sam da bi isto to uradio da neko od naših sportista ima ovakav ili sličan problem“, napisala je Dragana Cvijić na Tviteru.

Foto: Tviter @cvijic_dragana

13.06 Kirjos otkrio privatnu prepisku sa Novakom

Nik Kirjos otkrio je da mu je Novak poslao poruku zbog dešavanja u Australiji i podrške.

„Lično me je kontaktirao Novak putem Instagrama. Napisao mi je: ‘Hvala što si uz mene’, jer nije očekivao da ću baš ja izaći u medije i reći sve što sam rekao“, objasnio je Kirjos.

12.40 Hrvatski fudbaler podržao Novaka: Ne znaju da gube 0:2

„Veliku podršku šaljem Novaku. Ne daj se, izdrži još ovo malo torture u 21. stoleću. Ne znaju oni da gube već 0:2“, napisao je Dejan Lovren na Tviteru, hrvatski štoper koji je i ranije podržavao najboljeg tenisera sveta.

12.21 Zverev se čuo sa Novakom: Australijanci drame samo zato što je Đoković

Nemački teniser Aleksandar Zverev stao je u odbranu Novaka Đokovića, i to kako niko nije do sada. Osvajač olimpijskog zlata iz Tokija otkrio je i da se čuo sa najboljim teniserom sveta.

11.39 Ko su trojica sudija u „slučaju Đoković“ i zašto to odgovara Novaku

Na Federalnom sudu će o Novakovoj sudbini odlučivati Džejms Alsop, jedan od glavnih sudija Federalnog suda, a tročlano veće čine još i Dejvid O’Kalahan i Entoni Besanko, a zašto je to dobro za Đokovića?

11.30 Novakovih 10 dana pakla koje nikad neće zaboraviti

Đoković je prošao kroz 10 dana administrativnog pakla zbog dolaska u Australiju uz medicinsko izuzeće i bez sumnje će zauvek pamtiti sve što mu se događalo u Melburnu na startu ove godine.

11.12 Cicipas nije hteo da priča o Đokoviću

Stefanos Cicipas nije hteo mnogo da priča o Novaku Đokoviću u Australiji, već je pokušavao da vrati priču na tenis, na konferenciji za medije u Melburnu.

„Nisam ovde da pričam o Đokoviću, već samo o tenisu“, rekao je Grk, ali je dobio novo pitanje u vezi sa situacijom najboljeg tenisera sveta i australijskih vlasti.

„Neću da lažem, to je na svim vestima poslednjih nekoliko nedelja, dobilo je veliku pažnju. Očigledno je da mnogi pričaju o tome. Zato sam ovde da pričamo o tenisu, jer se o njemu nije pričalo dovoljno u poslednje vreme što je šteta“.

Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker, File

10.49 Kirjos o Noletu kao nikad: Šetao bih s njegovom maskom na licu

Nik Kirjos je rekao da bi voleo da Novak Đoković osvoji Australijan open i imao je poruku koju niko nije očekivao, jer je bio jedan od najvećih kritičara prvog reketa sveta.

„Želim da je****o osvoji Australijan open i da potom šetam sa majicom na kojoj piše ‘idemo’ i sa maskom Novak Đoković. Bilo bi je***o sjajno“, glasan je Kirjos.

10.39 Medvedev se pobunio zbog Novaka, ima pitanje za vlasti Australije

Ruski teniser Danil Medvedev govoreći o slučaju Novaka Ðokovića u Australiji upitao je šta je pravi razlog za ukidanje vize.

10.20 Osaka: Tužno je da Novaka neki pamte na ovaj način

Japanska teniserka Naomi Osaka smatra da njeno mišljenje u vezi sa slučajem Novaka Ðokovića nije važno, ali da je cela sitaucija tužna.

„Iskreno, mislim da moje reči nisu važne, čak iako govorim ono što mislim. Videla sam ljude koji stave sebe na jednu stranu, a druge kako biraju drugu. Jedno mišljenje neće promeniti ništa, prouzrokovaće samo dalje kontroverze. Mislim da je ovo nesrećna situacija. On je sjajan igrač i pomalo je tužno da ga neki pamte na ovaj način. Ali isto tako mislim da to nije do nas igrača, nego na vladi Australije kako će odlučiti o svemu. Znam kako je biti u situaciji gde stalno pričaju o tebi, gde vidiš komentare drugih igrača. To nije baš najajlepši osećaj, ali pokušavate da ostanete pozitivni“, rekla je Osaka u Melburnu.

10.16 Novak do suđenja boravi u migrantskom pritvoru

Đoković je prebačen u hotel Karlton Park, u tom hotelu bio je dok je trajao petodnevni imigracioni pritvor pre prvog saslušanja pred sudom, a biće i do večeras po našem, odnosno tokom večeri i noći po lokalnom vremenu, sve do konačnog suđenja.

Foto: Tanjug / Channel 9 via AP

10.05 Nadal: Novak nije veći od Australijan opena, bilo bi OK i bez njega

Španski teniser Rafael Nadal poslao je poruku da je niko, pa ni Novak Đoković nije „veći“ od Australijan opena. Španac napominje da mu je svejedno da li će Đoković igrati u Melburnu.

09.48 „Gde su srpski teniseri da se jave zbog Novaka?“

Legendarni teniski trener, Goran Bubanj, prisetio se situacije Nikole Pilića i bojkota Vimbldona, a onda žestoko udario na srpske tenisere zbog svega što se dešava Novaku Đokoviću u Australiji.

Gde je Lajović, Krajinović, Kecmanović koji treba da igra protiv Novaka Đokovića?“, poručio je Bubanj gostujući u emisiji na RTS.

09.20 Hrvatski trener Filip Serdarušić „proteran“ zbog Novaka

„Na dan dolaska Novaka Đokovića, u deset uveče su me pozvali iz Imigracionog centra da sutra dođem na razgovor. Teniski savez Australije poslao je automobil po mene sat vremena pre četvrtfinalnog meča mog brata Nina, trebalo je da se do 17 sati pojavim tamo“, rekao je Serdarušić za Sport klub i kaže da je mogao da se prijavi za novu vizu ili da ode. Odlučio je da ode, jer kaže da nije dovoljno veliki kao Đoković da se bori protiv Australijanaca.

09.12 Novak „obrisan“ sa Australijan opena

Poznati sajt za praćenje rezultata, u jeku neizvesnosti čitave situacije, obrisao je Đokovićev meč prvog kola i precrtao ga kao otkazan. Ovo je izazvalo reakcije na društvenim mrežama, pa se pratioci pitaju da li u „Flešskoru“ znaju nešto što još uvek ne zna ni sud u Australiji.

Novaka nema u žrebu sa Kecmanovićem?, Foto: Printscreen Flashscore

09.07 Poznat je termin kada će se odlučivati o Novakovoj sudbini u Melburnu

Određeno je da to bude 23.30 po srpskom vremenu u subotu na nedelju, što je u nedelju od 9.30 po lokalnom vremenu u Australiji.

09.00 Dobro nam došli u blog posvećen problemu u kom se našao Novak Đoković

Sa nama možete da pratite situaciju u kojoj se našao najbolji teniser planete.

BONUS VIDEO: Đoković odradio trening u Melburnu dok su ga snimali dronom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare