Dejvis Kup reprezentacija Srbije, teniska
Dejvis Kup reprezentacija Srbije, teniska; Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Legendarni teniski trener, Goran Bubanj, prisetio se situacije Nikole Pilića i bojkota Vimbldona, a onda žestoko udario na srpske tenisere zbog svega što se dešava Novaku Đokoviću u Australiji.

Te 1973. godine je čak 82 igrača odlučilo da bojkotuje Vimbldon, jer je bilo zabranjeno Nikoli Piliću da učestvuje na turniru.

PROČITAJTE JOŠ

Tada je legendarni Pilić dobio devetomesečnu suspenziju od Teniskog saveza Jugoslavije, jer je odbio da igra za reprezentaciju na Dejvis Kupu.

Odbio je da igra iako je do tog momenta 12 godina redovno branio boje reprezentacije, ali je teniski kalendar bio tako napravljen da se poklapaju masters i Dejvis Kup.

Zbog toga je trebalo da propusti Vimbldon, a sa njim je čak 82 igrača odlučilo da ne nastupi, među njima je bilo 12 od 16 najboljih na svetu, o čemu je Pilić govorio za Nova.rs.

Sada se Novaku Đokoviću dešava nešto apsolutno nesvakidašnje pred Australijan open, zbog čega je Goran Bubanj bio posebno oštar prema srpskim teniserima.

„Kada je Teniski savez Jugoslavije suspendovao Nikolu Pilića, svi igrači su bojkotovali Vimbldon. Igrali su samo igrači iz istočnog bloka. Nakon toga su igrači osnovali ATP. Pola veka kasnije, organizacija koja je nastala na krilima Nikole Pilića ne podržava igrača kog je Pilić trenirao i stvorio, ali ajde to, nego još i izjave da podržavaju sud. Sve to da zanemarimo, gde su naši igrači? Potpuno odsustvo empatije za kolegu, ovo je čovek koji je ikona tenisa. Gde je Lajović, Krajinović, Kecmanović koji treba da igra protiv Novaka Đokovića?“, poručio je Bubanj gostujući u emisiji na RTS.

BONUS VIDEO: Đoković opsovao „sočno“, sudija ga razumeo i kaznio

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram