Danka Kovinić
Danka Kovinić; Foto: AP Photo/Simon Baker

Danka Kovinić nije uspela da priredi još jednu senzaciju i da savlada Simonu Halep (6:2, 6:1) u trećem kolu Australijan opena. Crnogorska teniserka je stigla do najboljeg rezultata u karijeri na grend slemu, ali sada telo nije moglo da isprati sve što je želela da uradi.

Foto: Nova.rs

„Moram da budem iskrena, osećala sam se veoma umorno. Tokom noći nisam spavala, nisam se osećala dobro. To je nekakva vrtoglavica, malo pre nego što sam legla da spavam. Mogu to da povežem možda sa koronavirusom koji sam imala tokom decembra i što nisam imala prave pripreme. Imala sam duge i naporne mečeve u prve dve runde, osećam se potpuno prazno“, poručila je Kovinić.

PROČITAJTE JOŠ

Tokom decembra je dobila pozitivan nalaz na koronavirus, ali je uspela da se oporavi i da se pojavi na prvom grend slemu. Ipak, ostavilo je to veliki trag na njenoj igri pogotovo što je u prva dva kola na terenu provela šest sati, tri više od Rumunke.

„Čak i u toku prvog meča su počeli da me hvataju grčevi u trećem setu. Taj sam meč uspela da pobedim, na sledećem meču sam dala i više od sebe, bila je velika želja da prođem u treće kolo. Ipak, mnogo bolja protivnica, mnogo zahtevnija, protiv Simone moramo i ja i sve ostale igračice da budemo 300 odsto spremne i fokusirane na terenu. Jedino mi je žao što osećam igru, teniski se osećam dobro, samo što telo nije izdržalo jer sam baš malo trenirala. Ni moj tim ni ja nismo očekivali da ću uspeti da dođem do trećeg kola i ovo je veliki uspeh. Stala sam na teren 22. decembra i počeli smo pripreme, ako to mogu i da nazovem pripremama. To je bilo čisto da se krene otpočetka, odvojiću neko vreme za treninge, jer mi je potrebna fizička sprema“, rekla je Danka Kovinić na pitanje Nova.rs.

Bilo je i mnogo pozitivnih stvari čak i u trenucima kada nije sve išlo kako je trebalo.

Foto Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

„U nekim momentima kada sam se na mečevima osećala loše i fizički iscprljeno, našla sam dodatnu motivaciju i uspela to da prebrodim. Imam osećaj da mi se igra slaže, da tačno znam šta treba da radim u određenim situacija i kakva je to moja igra. To je proces u poslednjih šest, sedam meseci gde se osećam dobro zbog svoje igre, ali bili su neki manji pehovi sa povredama, nadam se da je tome kraj i da ću samo da uživam na terenu.“

Pojasnila je i kakvi su joj planovi za predstojeći period.

PROČITAJTE JOŠ

„Trebalo bi da budu mini pripreme, više ću znati kada razgovaram sa trenerima. Verovatno će biti 12 do 15 dana odvojeno za taj deo, treba mi da odradim dobre treninge kako bih podigla spremnost. Nemam problem da igram šest sati, ostaću i pet dana na terenu, ali neću dati ništa lako protivnici. Čudno mi je i što sam nakon prvog meča bila skroz pod upalama, to kod mene nije slučaj. Imam snage da izdržim i 10 mečeva zaredom ako treba, ali ove godine je ispala takva situacija.“

Njena objava na Tviteru o rukometašima Crne Gore privukla je veliku pažnju javnosti. Odlučila je da pojasni da je dok nije mogla da sklopi oči, čak odlučila da pogleda ishod meča rukometaša sa Hrvatskom (32:26).

„Imam specijalnu vezu sa ne samo sa rukometom, nego i sa svim sportistima i ljudima iz Crne Gore. Tu se oseća fenomenalna energija gde jedni drugi bodrimo i želimo sve najbolje, pratila sam i ja. Da budem iskrena, posle meča sa Radukanu nisam mogla da zaspim do pola četiri ujutru, tako da sam u momentima svoje nesanice ustala i pogledala da su pobedili. Rekla sam sebi sada možeš i ti da ideš da spavaš, svi su me pitali kako mi je to palo na pamet da napišem. Ne znam… U tom momentu mi je to prošlo kroz glavu jer sam znala da igraju taj dan, drago mi je da to njima dalo podstrek i vetar u leđa da pobede. Navijamo i nadam se da će da ređaju pobede“, završila je Kovinić za Nova.rs.

BONUS VIDEO Navijačica iz Crne Gore zagrlila Danku Kovinić

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar