Stefanos Cicipas
Stefanos Cicipas; Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Stefanos Cicipas savladao je Benou Pera sa 6:3, 5:7, 7:6 (2) i 6:4 i plasirao se u osminu finala Australijan opena, a jedan trenutak sa tog meča neprestano se deli internetom - trenutak kada je sudija u stolici Marijana Veljovića opomenula Grka zbog konsultacija sa trenerom.

Foto: Nova.rs

Desilo se to sredinom drugog seta, a posebno je zanimljivo da se Cicipas ponašao kao da je potpuno iznenađen i začuđen ovom odlukom.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog toga je nekoliko sekundi stajao u potpunoj neverici, a onda je ispružio ruke. Razgovor sa našom sudijom nije se mogao čuti na tribinama.

Nakon susreta je objasnio šta se, po njegovom mišljenju, tu desilo.

„Nemam predstavu šta se desilo. Smejao sam se jer je bilo smešno zbog pozicije na kojoj sam se nalazio na terenu. Bio sam veoma daleko od mog trenera i bio sam mu leđima okrenut. Smejao sam se jer ne znam odakle je to došlo, bilo je potpuno neočekivano“, odgovorio je Cicipas na pitanje Nova.rs.

Pojasnio je svoju reakciju u tom momentu, reakcija koja je ubrzo i sama postala „gif“.

„Prekršaj pravila – upozorenje zbog saveta trenera, gospodine Cicipas“, poručila je srpska sudija.

„Upozoravam vas sad zbog saveta trenera jer sam vam to već rekla ranije. Shvatiću to kao savete trenera. Rekla sam vam posle prvog seta, sećate se?“, poručila je Marijana.

Kako je sudija iz naše zemlje samo dosledno sporovodila pravila, Cicipasu nije preostalo ništa drugo do da nastavi sa igrom.

Foto: Nova.rs / Miodrag Dimitrijević

Grk je pobedio Benou Pera u četiri seta i plasirao se u osminu finala Australijan opena, sledeći rival mu je Tejlor Fric koji je eliminisao Bautista-Aguta u pet setova – 6:0, 3:6, 3:6, 6:4, 6:3.

Australijan open, 3. kolo:

Fric – Bautista-Agut 6:0, 3:6, 3:6, 6:4, 6:3

Cicipas – Per 6:3, 7:5, 6:7(2), 6:4

Kresi – O’Konel 6:2, 6:7(6), 6:3, 6:2

Medvedev – Van de Zandšulp 6:4, 6:4, 6:2

Ože-Alijasim – Evans 6:4, 6:1, 6:1

Siner – Danijel 6:4, 1:6, 6:3, 6:1

De Minor – Anduhar 6:4, 6:4, 6:2

Čilić – Rubljov 7:5, 7:6 (3), 3:6, 6:3

BONUS VIDEO Kecmanović sa srpskim navijačima posle meča sa Sonegom

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram