Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji "Praktična žena", uz pomoć Enisa Bešlagića, predstavila recept za kinesku piletinu.
1 kg piletine
1 kašičica mlevene paprike
2 kašike brašna
1 kašičica mlevenog đumbira
so, biber
1 jaje
još
ulje za prženje
Za preliv
2 kašike soja sosa
2 kašike belog sirćeta
2 čena belog luka
1 kašika senfa
Piletinu isecite na krupnije kockice i dodajte joj mlevenu papriku, brašno, đumbir, so i biber i na kraju umešajte jaje. Sve lepo izmešajte kako bi se piletina obložila pripremljenom smesom. Zagrejte dublje ulje i pržite piletinu. Prženu piletinu vadite na papirni ubrus da upije višak masnoće. Za preliv izmešajte sve sastojke i prelijte preko piletine.
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.