Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji "Praktična žena", uz pomoć Enisa Bešlagića, predstavila recept za kinesku piletinu.

Sastojci:

1 kg piletine

1 kašičica mlevene paprike

2 kašike brašna

1 kašičica mlevenog đumbira

so, biber

1 jaje

još

ulje za prženje

Za preliv

2 kašike soja sosa

2 kašike belog sirćeta

2 čena belog luka

1 kašika senfa

Pročitajte još:

Priprema:

Piletinu isecite na krupnije kockice i dodajte joj mlevenu papriku, brašno, đumbir, so i biber i na kraju umešajte jaje. Sve lepo izmešajte kako bi se piletina obložila pripremljenom smesom. Zagrejte dublje ulje i pržite piletinu. Prženu piletinu vadite na papirni ubrus da upije višak masnoće. Za preliv izmešajte sve sastojke i prelijte preko piletine.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar