U novoj epizodi "Praktične žene" naučili smo recept za salatu od karfiola.

Sastojci:
– 300gr svezeg karfiola
– 1 manja tikvica

– 1 mladi luk
– malo nara
– sveži peršun
– Ulje za dinstanje
preliv :
-sok od pola limuna,

-1 kašika grčkog jogurta
-2 kašike maslinovog ulja, so i biber
-1/2 avokada.

Priprema:
Očistite karfiol i operite ga. Razdvojite cvetove i ubacite ga sirovog u blender i usitnite ga. Oljuštite tikvicu i očistite mladi luk. Iseckajte povrće (tikvicu na kockice) i dinstajte na ulju par minuta u tiganju. Očistite nar i iseckajte peršun. Stavite karfiol, tikvicu, luk, nar i peršun u činiju. Napravite preliv tako što ćete sve izblendati i sipajte ga preko povrća i sve lepo promešajte.

Ražnjici sa sirom

Sastojci:
– 400g mlevenog mesa
– 1 manji crni luk
– začini: beli luk u prahu, slatka paprika, so, kurkuma
– 100g kačkavalja
Za sos:

-300 g pečurki,
-100g pančete,
-100 ml pavlake za kuvanje,
-so
Prilog
– pire krompir

Priprema:
Mleveno meso ubacite u činiju, iseckajte crni luk na sitne kocke i pripremite začine. Sve to ubacite u meso i lepo promešajte rukom.
Iseckajte kačkavalj na pravougaonike i polako ubodite štapić za ražnjiće kroz svaki komad kačkavalja. Umotajte kačkavalj u mleveno meso i pecite svaki štapic u dobro zagrejanom gril tiganju. Za sos oljuštite pečurke i iseckajte pančetu na kockice. To ubacite u šerpicu i dinstajte par minuta da sve lepo omekša. Dodajte pavlaku na kraju i i sve lepo izmešajte. Poslužite uz pire krompir

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar