Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena uz pomoć gastro blogerke Ivane Karavesović predstavila recept za Karpati tortu.

Sastojci:

Kora:

160 ml vode

so

100 g maslaca

120 g brašna

4 jajeta

Fil:

650 ml mleka

2 vanil pudinga

20 g gustina

120 g šećera

1 kašika vanil ekstrakta

150 g maslaca

Voćni fil:

400 g jagoda

50 g šećera

100 ml vode

40 g gustina

50 g maslaca

Beli fil:

500 ml slatke pavlake

Pročitajte još:

Priprema:

Prokuvati vodu sa malo soli i maslacem. Skloniti sa vatre i umešati brašno, pa vratiti na kuvanje jos 2-3 minuta. Kada se testo ohladi, dodati 4 jajeta, jedno po jedno. Testo podeliti na 2 dela i ispeći 2 kore u plehu prečnika 26 cm. Peći koru na 200 stepeni 25 minuta.

Rernu nikako ne otvarati prilikom pečenja.

Za fil u mleku skuvati puding sa gustinom, šećerom I vanilom. U mlak fil dodati umućen maslac.

Za voćni fil skuvati jagode sa šećerom, vodom, gustinom i maslacem.

Posebno umutiti slatku pavlaku.

Filujte sledećim redom – kora, vanil krem, jagoda fil, slatka pavlaka, kora.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar