Voditeljka Nataša Pavlović je uz pomoć balerine Drine Pešić u svojoj emisiji "Praktična žena", predstavila recept za gurmanski ručak.

Sastojci:

600 g mlevenog mesa

400 g kobasica

200 ml mleka

200 g hleba

150 g parmezana

2 jajeta

majčina dušica

muskatni oraščić

so, biber

500 g krompira

2 crvena luka

maslinvo ulje

žalfija

Pročitajte još:

Priprema:

Hleb isecite na kockice i prelijte mlekom. U činiju izmešajte meso i kobasice kojima ste prethodno skinuli crevo. Mesu dodajte natopljeni hleb, parmezan, jaja, majćinu dušicu, muskatni oraščić, so i biber i sve lepo umešajte.

Papir za pečenje poprskajte maslinovim uljem i napravite rolat od mesa uz pomoć papira.

U činiji izmešajte krompir i luk rezan na osmine, pa prelijte s malo maslinovog ulja i začinite solju, biberom, majčinom dušicom i žalfijom.

Pleh gde ćete peći mesnu roladu podmažite maslinovim uljem, pa stavite roladu i na kraju dodajte povrće.

Pecite na 180 stepeni 80-90 minuta.

Na početku teksta u videu pogledajte ceo postupak.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare