Voditeljka Nataša Pavlović je uz pomoć balerine Drine Pešić u svojoj emisiji "Praktična žena", predstavila recept za gurmanski ručak.
600 g mlevenog mesa
400 g kobasica
200 ml mleka
200 g hleba
150 g parmezana
2 jajeta
majčina dušica
muskatni oraščić
so, biber
500 g krompira
2 crvena luka
maslinvo ulje
žalfija
Hleb isecite na kockice i prelijte mlekom. U činiju izmešajte meso i kobasice kojima ste prethodno skinuli crevo. Mesu dodajte natopljeni hleb, parmezan, jaja, majćinu dušicu, muskatni oraščić, so i biber i sve lepo umešajte.
Papir za pečenje poprskajte maslinovim uljem i napravite rolat od mesa uz pomoć papira.
U činiji izmešajte krompir i luk rezan na osmine, pa prelijte s malo maslinovog ulja i začinite solju, biberom, majčinom dušicom i žalfijom.
Pleh gde ćete peći mesnu roladu podmažite maslinovim uljem, pa stavite roladu i na kraju dodajte povrće.
Pecite na 180 stepeni 80-90 minuta.
Na početku teksta u videu pogledajte ceo postupak.
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare