Još loših vesti: Prekinuto ispitivanje leka za kovid

Zdravlje 14. okt. 202007:58
Podeli:
antitela
Foto: Shutterstock

Američki proizvođač lekova "Ilaj Lili end kompani" saopštio je u utorak da je prekinuo klinička ispitivanja terapije protiv kovid 19 koja sponzoriše vlada, zbog pitanja njene bezbednosti, prenosi Rojters.

„Ilaj Lili end kompani“ nije komentarisao koje će biti implikacije prekida kliničkih ispitivanja.

Kompanija je ranije ovog meseca saopštila da će se prijaviti za dobijanje hitne dozvole za upotrebu terapije antitelima, leka LY-CoV555, za pacijente sa umerenim do srednje ozbiljnim oblikom kovida 19, na osnovu podataka prikupljenih u drugom kliničkom ispitivanju.

Pročitajte još:

„Ilaj Lili end kompani“ je proizvođač lekova protiv kovida 19 koji sadrže antitela, sličnih onima koje je uzimao američki predsednik Donald Tramp.

Tramp je u videu koji je prošle nedelje objavio na društvenim mrežama terapiju antitelima koja proizvodi „Ilaj Lili end kompani“, zajedno s terapijom kompanije „Regeneron“, predstavio kao lek za kovid 19.

Objava „Ilaj Lili end kompani“ je usledila dan nakon što je kompanija „Džonson i Džonson“ saopštila da je prinuđena da privremeno obustavi ispitivanje svoje eksperimentalne vakcine protiv korona virusa, nakon što se jedan dobrovoljac razboleo.

Kompanija je saopštila da još uvek ne zna da li je ta osoba primila pravu vakcinu ili placebo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar