krstarenje
Foto: Lana Sundman / Alamy / Alamy / Profimedia

Kompanija za krstarenja "Norvidžan kruz lajn" objavila je da 25. jula nastavlja krstarenja za "potpuno vakcinisane putnike" posle više od godinu dana prekida zbog pandemije.

Američka kompanija će nastaviti putovanja postepeno, prvo s tri od svojih 17 brodova, na novim maršrutama u Grčkoj i Karibima, navodi se u najavi.

„Svi putnici koji se ukrcaju na naše brodove do 31. oktobra 2021. godine treba da budu potpuno vakcinisani i testirani pre ulaska“, rekao je u saopštenju Hari Somer, generalni direktor kompanije.

Pročitajte još:

Pored vakcinacije i testova obaveznih za putnike i posadu, kompanija obećava sistem filtriranja vazduha, pojačane higijenske mere, više medicinske opreme na brodovima i primenu sanitarnih mera u lukama gde pristaje.

Ovaj protokol uspostavljen je pod pokroviteljstvom zdravstvenog saveta šest stručnjaka kojim presedava bivši komesar američke Uprave za hranu i lekove (FDA), navela je kompanija.

Direktor navodi u saopštenju da je sada, s obzirom na stalni razvoj pandemije, ubrzanje vakcinacije i novih naučnih saznanja, preuranjeno da se donose odluke o merama za putovanje posle 1. novembra ove godine.

Najavu su pozdravili ministar turizma Jamajke, predsednik Dominikanske republike i Ministarstvo turizma Grčke.

„Norwegian Cruise Line“, ili samo „Norwegian“, po veličini je treća kompanija brodova za krstarenje na svetu, sa 8,7 odsto ukupnog svetskog broja putnika od 2018. godine. To je američka kompanija, osnovana 1966. sa sedištem na Bermudima i u Majamiju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)