Nova pravila za ljude koji rade na kruzerima

Putovanja 05. feb. 202113:35
Podeli:
kruzer
Kruzer - ilustracija; Foto: Lana Sundman / Alamy / Alamy / Profimedia

Hiljade mladih iz Srbije rade na kruzerima, a pandemija koronavirusa je i njima pokvarila planove. Ipak, neki brodovi nastavili su da plove, ali pod novim uslovima - i za putnike i za članove posade.

Kad je u avgustu prvi veliki kruzer započeo plovidbu Sredozemljem nakon pauze zbog koronavirusa, bilo je jasno da neće biti baš tako opušteno kao ranije, morao je da uvede novi protokol bezbednosti. On je uključivao testiranje putnika i članova posade na kovid-19 preko krvnog uzorka, svakodnevno merenje temperature, poštovanje distance tako što će, na primer, umesto švedskog stola putnici biti služeni za svojim stolovima… Moraju da se nose maske.

Vladimir Jevtić, muzičar i DJ, prilikom gostovanja u podcastu „Život na srpskom“, otkrio je da je danas mnogo teže naći novi posao na brodu, a da oni koji su uspeli da ga obezbede – moraju da naoštre živce.

Pročitajte još:

„Osim što članovi posade rade PCR test, ostajemo 14 dana u karantinu. To znači da svaki član posade dobija kabinu gde provodi 14 dana sam, donose mu hranu, piće, opslužuju ga, a on ne izlazi uopšte napolje, Dobra stvar je što smo dobili putničke kabine tako da smo bili u velikim, lepim kabinama, u kojima smo imali bolje uslove nego što inače imamo za život“, ispričao je, ali i dodao da to iskustvo nije tako strašno „kad se psihički pripremiš i pristaneš na uslove“.

U susret novom angažmanu, Jevtić nam je otkrio i kako se posada provodila na kruzeru bez putnika na početku pandemije, koliko tu ima naših ljudi, te na šta treba da budu spremni svi koji planiraju da se upuste u tu akciju. Pogledajte celu epizodu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar