Kopaonik je na glasu kao vrlo skupa destinacija, posebno zimi. Ugostitelji tvrde da su ove godine cene ostale na nivou prošlogodišnjih, a evo šta to znači.
Nova sezona na Kopaoniku je zvanično otvorena, ove godine konačno ima i dovoljno snega na startu, a cene ski karata ostale su iste kao prošle godine ističu Skijališta Srbije. A šta je s cenama po kafićima i restoranima?
„Cene nismo ništa puno menjali za razliku od prošle godine, poskupeli smo za možda 5 odsto samo“, rekao je Dušan Aleksić, menadžer jednog ugostiteljskog objekta na Kopu za TV Nova. Prema njegovim rečima, nakon spuštanja cena tokom leta, sada su se vratili na nivo prošle zime.
Ekipa nove prelistala je jedan cenovnik i otkrila šta to otprilike znači, a usput su se fokusirali na ono što se najviše naručuje.
Krenuli su od kafe. Espreso je 340 dinara, sa sojinim mlekom 390. Piva su od 420 do 670 dinara, a rakije od 470.
Popularni kačamak sa sirom je 640 dinara i za mnoge je najjači doručak, a kao alternativa su tu topli sendvič od 760 dinara, omlet sa slaninom od 770 dinara…
Kao hit među skijašima naveden je burger s drpanom prasetinom, koji košta 1.720 dinara, dok je pica za dvoje 1.740 dinara, a omiljeni dezert ostaju domaće palačinke, po ceni od 590 dinara.
BONUS VIDEO: Bez kog kopaoničkog specijaliteta nije mogao da prođe Ski opening?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare