Foto: Shutterstock

Kada dođe zima i padne sneg, ono što svakom čoveku padne na pamet jeste ćebence, čaj – mesto gde može da se ušuška i kroz prozor gleda kako veje, veje.

Zato je idealan zimski ambijent zapravo zimska brvnarica… jer retko ko može da ostane ravnoduša na kućicu od drveta zavejanu snegom, na dvra koja u kaminu pucketaju, miris kuvanog vina ili čaj s cimetom, na knjigu… Romantika takvih slika izmešta nas u neki pitomiji i humaniji prostor, skoro u zimsku bajku, a mi imamo nekoliko predloga gde biste ove zime mogli da pronađete baš te slike.

Foto: Shutterstock

Zato smo za vas potražili kolibe na našim planinama i da isplanirate probijanje kroz smetove do kuće za uživanje dok je napolju hladno.

Zaovinska idila na Tari

U netaknutoj prirodi Zaovinskog jezera nalazi se bungalov za smeštaj šest osoba na dva sprata. Kućica deluje bajkovito, a spoj je tradicionalnog i savremenog. Cena je od 60 evra za noć.

Brvnare ZlatAir na Zlataru

Savršeno mesto za odmor na našoj najlepšoj planini na Zlataru su ZlatAir eko-brvnare, pogodne za odmor cele godine, idealne za zimu. Odišu izuzetnim enterijerom i udobnošću, okružene neverovatnom prirodom, velikim borovima i predivno uređenim stazicama. Cena za četiri noćenja za dve odrasle osobe iznosi 30.472 dinara plus  takse i naknade od 2.770 dinara.

Šumska kuća na Tari

Šumska kuća smeštena u četinarskoj šumi na Kaluđerskim barama, idealna je za miran odmor na planini Tari. U njoj su dobrodošli vaši kućni ljubimci, a enterijerj je bajkovit. Cena na upit.

Planinska kuća Isiteo u Kremni kraj Užica

Nalazi se u Kremni u blizini Užica. Nakon dana provedenog u pešačenju, skijanju ili ribolovu, možete da se opustite. Zlatibor i Mokra gora su blizu. Cena za četiri noćenja za dve odrasle osobe iznosi 27.894 plus 2.536 takse i naknade.

Brvnare Sekulić na Tari

Brvnare Sekulić nalaze se u Sekuliću u Zaovinama, na pet kilometara od Mitrovca i Zaovinskog jezera, pored nove crkve. Na 17 kilometara od vile je Mokra Gora. Idealno mesto za miran porodični odmor u prirodi. Cena za četiri noćenja za dve odrasle osobe iznosi 32.816 uključujući takse i naknade.

Koliba Vodice na Zlatiboru

Koliba se nalazi na Vodicama, deset kilometara od centra Zlatibora, na brdaštecu, van vreve i okružena velelepnom borovom šumom. Na 100 metara od kolibe protiče planinska reka Rzav, a u obližnjem selu Gostilju je fantastični Gostiljski vodopad. Cena za četiri noćenja za dve odrasle osobe iznosi 27.955 dinara uključujući takse i naknade.

Planinska koliba Tara na Tari

Planinska koliba Tara nalazi se na vidikovcu Osluša na planini Tari. Koliba na obodu šume mesto je za idealan odmor. Cena za četiri noćenja za dve odrasle osobe iznosi 29.535 dinara plus takse i naknade u iznosu od 938 dinara.

Guesthouse Šejn na Kopaoniku

Objekat Guesthouse Šejn nalazi se na Kopaoniku, na 4,4 km od Ski-centra Kopaonik, a ima smeštaj s barom, besplatan parking, zajednički salon i kuhinju, vrt… besplatan WiFi u svim prostorijama. TV sa satelitskim kanalima. Osim kontinentalnog doručka, ponuda obuhvata usluge iznajmljivanja ski-opreme, bicikala i automobila. Cena za četiri noćenja za dve odrasle osobe iznosi 21.649 dinara sa svim taksama.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar