Beer fest, Bir fest, drugo veče
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Više nego duplo.

Na Redditu je osvanula fotografija cenovnika jednog fast food lokala koji je zatvoren već nekoliko godina.

Ono što nas je šokiralo jeste velika razlika u cenama popularne ulične hrane u odnosu na danas, cene su se skoro pa duplirale, a nije prošlo toliko mnogo vremena.

Na primer cena slatkih palačinki je tada bila 100 dinara, a sada se cene slatkih palačinki u fast food-ovima po Beogradu kreću do skoro 300 dinara.

Slane palačinke su takođe imale cenu od 100 dinara, dok danas na nekim mestima ta cena skače i do 400.

Pica parče je nekada koštalo 90 dinara, a danas ta cena skače i do 250 dinara, slično je i sa sendvičima koji su tada koštali 120 dinara, a sada retko gde ćemo moći da pronađemo sendvič ispod 200 dinara.

Sekcija za komentare je pravo blago jer vrvi od duhovitih opaski korisnika ove društvene mreže.

„Realno se isplati napraviti vremensku mašinu, jedes ko bog za 200 dindži. Tri puta dnevno puta 200 din puta 365 jednako 300 godina malo li je,“ bio je šaljivi komentar jednog korisnika.

Drugi su mahom komentarisali da su i ove cene dosta jake u odnosu na druge gradove u Srbiji.

„Pa ovo je skuplje meni nego sad, ne znam dali je to do Beograda pa su cene ovoliko skupe, ali u restoranu preko puta moje škole jedna limenka koka Kole je 60 dinara, sendvič je 120, pljeskavica je 130, tost je 110, flašica vode je 30“, napisao je drugi korisnik.

Kako bilo, da su cene astronomski skočile u poslednje tri godine složila se većina Redditora, a ono što je interesantno jeste da je jogurt u čaši zadržao svoju cenu i da i dalje u većini mesta košta 30 dinara.

***

Bonus video: Koliko vas košta izlet na Adu Ciganliju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram