Dok neki ljudi drže otvoren kečap u kuhinjskom ormariću, drugi tvrde da mu je mesto u frižideru. Iako najveći broj ljudi kečap čuva kečap u frižideru.
Čuveni proizvođač Heinz otkrio je gde bi crveni sos trebalo da stoji nakon otvaranja, kako bi imao najbolji ukus.
Na društvenim mrežama Heinz je pitao potrošače da li kečap drže u frižideru ili u kuhinjskom ormaru. i odmah se razvila burna rasprava. Iznenađujuće, oko 2.500 glasača podelilo se gotovo ravnomerno, a isto mišljenje pojavilo se i među korisnicima Reddita.

Prema etiketi, otvorena flaša kečapa treba da se drži u frižideru i da se potroši u roku od osam nedelja.
Olivija Lenon iz Heinz Tomato izjavila je za Daily Mail: „Postojao je samo jedan tačan odgovor i sa zadovoljstvom obaveštavamo ljubitelje Heinz Tomato Ketchupa da se naš kečap mora čuvati u frižideru. Iako znamo da ga mnogi čuvaju u ormariću, preporučujemo frižider posle otvaranja. To je najbolji način da se sačuva prepoznatljiv ukus našeg kečapa.“
Međutim, organizacija Which? dala je nešto drugačiji sud: „Šta kažu stručnjaci, nije obavezno držati kečap u frižideru. Ne samo da sadrži sirće, već su i paradajz prirodno kiseli, što pomaže očuvanju proizvoda na sobnoj temperaturi.
Nutricionistkinja dr Sara Šenker objašnjava: ‘Neki ljudi ga drže u frižideru jer vole ohlađen ukus, ali zapravo nema potrebe da bude u njemu.’ To je stvar lične preferencije, temperature u kuhinji i prostora koji imate.“
Heinz je još 2017. izdao saopštenje: „Zbog prirodne kiselosti Heinz Ketchup je stabilan na polici. Međutim, njegova trajnost posle otvaranja zavisi od uslova čuvanja. Preporučujemo da se, kao i svaka prerađena hrana, nakon otvaranja drži u frižideru. Tako se obezbeđuje najbolji kvalitet proizvoda.“
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare