Foto: JLPPA / Bestimage / Profimedia

Na prvi pogled izgleda poput transportnog kontejnera.

Pod Studio američke kompanije Podform sa sedištem u Kaliforniji najmanja je pametna kuća na svetu. Reč je o prenosivoj i proširivoj kućici koja se za svega 15 minuta može povećati s 15 na 42 kvadrata.

Foto: JLPPA / Bestimage / Profimedia

Na prvi pogled izgleda poput transportnog kontejnera – spoljna površina u crnoj mat boji prekrivena je aluminijskim pločama što ovu kućicu čini vrlo čvrstom i izdržljivom.

Foto: Podform / Ferrari / Profimedia

Obuhvata ogroman stakleni zid od poda do plafona na koji se mogu projektovati različite slike i informacije.

Foto: Podform / Ferrari / Profimedia

Pod Studio opremljen je hidrauličkim nogama, solarnim pločama i pametnom tehnologijom, a sve se kontroliše uz pomoć mobilne aplikacije, piše Pun kufer.

To je dinamično rešenje prilagodljivo za različite namene – kao mesto za opuštanje, rad, ali i kao prostor koji se može po potrebi iznajmiti kada ga ne koriste njegovi vlasnici i tako doneti dodatan izvor prihoda.

Foto: JLPPA / Bestimage / Profimedia

Pod Studio dolazi potpuno namešten s automatizovanim krevetom za dve osobe i kaučem na kojem može prespavati još jedna osoba.

Na raspolaganju vam je dobro opremljena pametna kuhinja s električnim šporetom, frižiderom i mašinom za pranje suđa, kao i trpezarijskim stolom s dve stolice.

Tu je i kupatilo s tuš kabinom i WC-om, radni prostor i ugrađena LED rasveta u celom domu.

Zasad je moguće rezervisati smjštaj u ovoj kući na jednu noć preko stranice proizvođača po ceni od 250 dolara, a već postoji lista čekanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar