Postoje dani kada jedino sladoled za doručak može da nam popravi jutro.
Sladoled koji možete da jedete za doručak sastoji se od banana i raznih namirnica koje većina ima u kuhinji.
„Miss gastro“ donosi recept sa bademovim mlekom i maslacem, koje kombinuju sa kakaom, instant kafom koja pojačava ukus, kao i malo soli.
Ovaj brzinski sladoled pravi se u blenderu, a možete ga dekorisati listićima badema.
Sastojci:
4 banane
2 kašike meda
120 ml bademovog mleka
1 kašika instant kafe
prstohvat soli
30 g kakaa
60 g bademovog maslaca
Priprema:
Sve sastojke ubaci u blender dok ne dobiješ kremastu smesu. Prebaci ih u posudu koju možeš staviti u zamrzivač i stavi na hlađenje preko noći. Izvadi iz zamrzivača 10-ak minuta pre posluživanja. Prijatno!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: