U dane posta dobro je znati proverene recepte za poslastice koje su i vrlo uskusne i lako se prave.
Recept za brzu posnu plazma tortu zadovoljiće i najveće sladokuce, a domaćice je vole jer se sprema jednostavno.
Za podlogu
130 g šećera u prahu
300 mlevenog posnog plazma keksa
1 manja čaša soka od pomorandže
100 g posne čokolade
120 g posnog margarina za kolače
Za čokoladni fil
500 ml palminog ili mleka od soje
50 g posnog margarina za kolače
50 g gustina
50 g šećera
1,5 kašika brašna
20 g posne čokolade
Za fil od kikiriki putera
50 g neslanog mlevenog kikirikija
200 kikiriki putera
1 kašika palminog ili sojinog mleka
Za sloj nakon fila
100 g badema
Za dekoraciju
100 g badema
100 g posnog šlaga
100 ml kisele vode
Podloga: Margarin umutite sa šećerom, a potom dodajte ostale sastojke. Smesu sipajte u kalup i stavite u frižider da se stegne.
Čokoladni fil: Brašno pomešajte sa gustinom i malo mleka. Ostatak mleka stavite sa šećerom da provri, te dodajte ostatak sastojaka sem margarina.
Margarin ubacite nakon što se fil ohladi. Sipajte preko podloge.
Kikiriki puter pomešajte sa mlekom, dodajte mleveni kikirikiji i sipajte u kalup preko fila, piše sajt Plazmatorta . Pospite bademima i vratite u frižider.
Šlag ulupajte. Po ukusu dodajte aromu ruma, vanile. Sipajte u kalup i dekorišite preostalim bademima.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: