Sos od jogurta Foto:- / Digifoodstock / Profimedia

Sos od jogurta je gotovo univerzalan. Koristi se u širokom spektru, a naročito uz roštilj i kao dresng za razne salate i burgere. Fenomenalan je pratilac jela od ribe, pohovanog povrća i mesa. Neće nam trebati mnogo vremena i truda za pripremu, a benefiti od ovog umaka su veliki. Neposredan povod za današnju objavu je sutrašnji recept za tortilje sa piletinom i ovim sosom.

Sastojci:

250 g gušćeg jogurta

1 kašičica senfa

1 kašika limunovog soka

1 kašika maslinovog ulja

O autoru

začini:

2 čena belog luka

½ veze mirođije

½ kašičice origana

prstohvat šećera

malo bibera

so po ukusu

Još recepata Majstora amatera

Priprema:

KORAK 1: Sitno naseckati beli luk i mirođiju.

KORAK 2: U dobro izmešanu smesu jogurta, maslinovog ulja, senfa i limunovog soka dodati začine (beli luk, mirođiju, origano, šećer, biber i so). Gotov sos držati u frižider do upotrebe. Ovaj umak ima još bolji okus sledećeg dana kada prenoći.

Sos od jogurta Foto:Shutterstock

Prijatno, želi Vam Majstor Amater !

Sos od jogurta Foto:Shutterstock

Sutra:

Kuva Majstor amater: Tortilje sa piletinom i sosom – „boli glava“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare