Majstor amater: Kanapei na hladno, uz pićence i topao osmeh

Gastro 10. okt. 202111:42 > 11:43
Podeli:
Foto: Branko Gligorić

Evo jednostavnih, dekorativnih, lakih za pripremu i iznad svega ukusnih kanapea – koktel zalogaja od punjenih krastavaca sa pršutom i nadevom od sira.

Nema ni kuvanja ni pečenja i spremaju se na hladno. Lepo izgledaju i idealne su za neobavezne i opuštene kućne zabave.

O autoru:

Uz njih neizostavno ide topao osmeh, dobro raspoloženje i podrazumeva se – neko dobro pićence .

Sastojci

krastavci

pršut

Za nadev:

krem sir

so i krupnije mleven biber, po ukusu

malo belog luka – sitno naseckanog

malo mirođije

malo maslinovog ulja

Foto: Branko Gligorić

Priprema

KORAK 1: Krastavce dobro oprati, pa spravicom za guljenje skidati po dužini kožicu, na preskok sa razmacima kako bi dobili krastavac „zebru“.

Još recepata Majstora amatera:

Odrezati vrhove, pa krastavac rezati poprečno na kolutove debljine oko 2 cm. Svakom kolutu izdubiti semenke iz središnjeg dela.

KORAK 2 – priprema nadeva: Iseckati izdubljenu sredinu krastavca izmešati sa krem sirom, pobiberiti, posoliti po ukusu, dodati po malo belog luka, mirođije i maslinovog ulja.

KORAK 3: Izdubljene kolutove krastavca obložiti sa listićima pršute, pa preko nje u udubljenja krastavca spuštati gomilice prpremljenog nadeva. Na kraju nadev dekorisati sa listićima peršuna i malim parčićima pršute ili paradajza.

Foto: Branko Gligorić

Savet uz ovaj recept

Nećete pogrešiti ako umesto pršute u krastavac stavite losos. Biće to kanape sa novim ukusom, a možete da poslužite i jedne i druge.

Prijatno, želi vam Majstor amater!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar