Kuva Majstor amater: Rođendanska mini pica – da ne usfali

Gastro 24. okt. 202111:45
Podeli:
Foto: Shutterstock

Polako, ali sigurno u arhivi Majstora amatera kompletira se kolekcija kanapea i koktel zalogaja za naše kućne zabave, rođendane, žurke, nepretenciozne kućne sedeljke. Posluženje svima dostupno, zalogaji s nogu i sa ukusom. Ipak, shvatio sam da nedostaje nešto i za ljubitelje pice. Otuda današnji, baš ovaj recept za posluženje na rođendanskim zabavama. Recept za mini, koktel ili parti picu. Da ne usfali.

Ovaj recept je došao na red nakon što su iza nas rolnice od šunke i sira, koktel zalogaji sa lososom, voćni kanapei iz ruke, kanapei na hladno. Dovoljno da se ne obrukamo pred gostima.

A sada mini pice.

Sastojci:

Za testo:

½ kg brašna

2,5 dl vode

3 kašike ulja

2 kašičice soli

1 kašičica šećera

2/3 kesice suvog kvasca

O autoru

Za fil:

šunka

sir – gorgonzola ili mocarela

svež ili paradajz pelat

patlidžan

maslinke

senf

origano

malo nane

biber

so

Još recepata Majstora amatera

Priprema:

KORAK 1 – priprema za fil: Patlidžan iseći ne tanje krugove, malo posoliti i ostaviti da puste vodu. Šunku i sir iseckati na listiće, paradajz na tanje kolutove, a maslinke na kolutiće.

KORAK 2 – priprema testa: U toplu vodu potopiti kvasac i šećer, dodati polovinu predviđene količine brašna i sve umutiti varjačom. Dodati zatim pola planirane mere ulja, so i uz postupno dodavanje brašna nastaviti mešanje varjačom, a na samom kraju mesiti rukom. Dobijeno testo, koje će biti meko i lepljivo, preliti preostalim uljem, kratko premesiti i ostaviti da odmori pola sata u pokrivenom sudu. Po protoku vremena testo izvaditi na brašnjavu radnu površinu, posuti sa malo brašna i mesiti dok ne prestane da se lepi za ruke, ali i dalje ostane meko.

KORAK 3: Na brašnjavoj površini razvući testo rukom ili oklagijom na debljinu od pola cm i čašom vaditi krugove prečnika 6-7 centimetara. Krugove testa – mini pice poređati u pleh obložen pek-papirom, pa filovati.

Foto: Shutterstock

KORAK 4: Svaku mini picu premazati senfom, pa preko staviti paradajz pelat, patlidžan, šunku, sir i maslinke. Posoliti i pobiberiti po ukusu, pa posuti origanom i iseckanom nanom.

KORAK 5: Peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200° C.

Foto: Shutterstock

Posluženje

Servirati na oval same ili zajedno sa nekim kanapeima ili drugim kokel zalogajima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: Pica u kućnim uslovima

Komentari

Vaš komentar