Foto: Shutterstock

Svaka domaćica ili domaćin moraju moraju znati kako poslužiti goste sa nekim hladnim i ukusnim zalogajem. Za neobavezne sedeljke, žurke, rođendane - tako reći s´ nogu, ili za predjelo uz neki formalniji „sedeći“ ručak. I da se brzo i jednostavno spremaju. Dobro je kada se „iz rukava“ u svakom trenutku može izvaditi pravo rešenje. Evo jednog takvog.

Sastojci

400 g praške šunke izrezane na listove

Za fil:

300 g mladog ili nekog kremastog sira

200 g kačkavalja – sitno naseckan

150 g krompira – skuvanog i izgnječenog

O autoru:

2 čena belog luka – naseckan na male kockice

300 g majoneza

10 zelenih maslinki – sitno naseckanih

½ veze usitnjene sveže mirođije

so i biber po ukusu

Foto: Shutterstock

Priprema

KORAK 1 – priprema fila: izmešati krompir, majonez, krem sir, kačkavalj, beli luk, maslinke, mirođiju, so i biber. Tako dobro izmešanu i lepo sjedinjenu masu za fil staviti u frižider i dobro ohladiti.

Još recepata Majstora amatera:

KORAK 2: Ohladjenu smesu uvaljati u manje štapiće, dužine lista šunke. Na svaki list stavitI po jedan valjak smese i urolati. Držite ih u frižideru do služenja.

Posluženje

Krajevi rolnica se mogu uvaljati u nasrckanu mirođiju, ukusa radi, a i zbog lepšeg izgleda. Rolnice iseći na manje komade – zalogaje, u svaki ubosti čačkalicu i poslužiti na nekom lepom ovalu.

Foto: Shutterstock

Prijatno, želi vam Majstor amater!

Sutra:

Majstor amater: Sezona lova na bundevu – slatku, ali i slanu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar