Punjena jaja Majstor amater
Punjena jaja Foto:Shutterstock

Punjena jaja su dobro hladno predjelo, ali najpre kao ukusno i dekorativno posluženje za žurke i druženja „s nogu“. Mogu se puniti na bezbroj načina. Za početak, evo jedne verzije sa kojom ne možete da omanete.

Sastojci

6 jaja

2-3 kašike kisele pavlake

O autoru:

2 kisela krastavčića (sitno naseckana)

2 -3 kašike majoneze

praška šunka (sitno naseckana)

so i biber

malo svežeg peršuna za dekoraciju

Punjena jaja Majstor amater
Punjena jaja Foto:Shutterstock

Priprema

KORAK 1: Kada voda provri ubaciti jaja i kuvati 10-tak minuta. „Preseći“ ih hladnom vodom, dobro ohladiti pa oljuštiti. Prepoloviti ih i odvojiti žumanca.

Još recepata Majstora amatera:

KORAK 2 – priprema nadeva: pomešati izgnječeno žumance, pavlaku, majonez, kisele krastavce i šunku. Nafilovati belanca, ukrasiti majonezom i peršunom i ostaviti u frižider na hlađenje.

Savet uz ovaj recept

Da bi Vam napunjene polutke belanaca lepše stajale dovoljno je da sa spoljne strane malo odsečete ovalno dno.

Prijatno, želi vam Majstor amater!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar