Krem corba od bundeve Majstor amater
Krem čorba od bundeve Foto:Shutterstock

Ako je ovo vaš ukus ne čekajte, jer sezona bundeve počinje s jeseni, a završava se početkom zime. Potaž od bundeve spremljen po ovom receptu je zaista fantastičan. I jednostavan.

O AUTORU:

Sastojci:

3 kašike maslinovog ulja

1 glavica crnog luka (sitno naseckan)

½ kg bundeve (narendane)

3 veća bela krompira ili batat (narendani)

3-4 čena belog luka

svež list peršuna – po želji

so, biber po ukusu

2 kašike kisele pavlake

Krem corba od bundeve Majstor amater
Krem čorba od bundeve Foto:Shutterstock

Priprema:

KORAK 1: Na ulju upržiti crni luk i kada smekša i zastakli dodati narendanu bundevu i krompir pa sve zajedno uz mešanje kratko ( minut-dva) propržiti. Postepeno dodavati vodu (1-2 čaše) i kuvati na umerenoj vatri, dok bundeva i krompir ne smekšaju. Količinu vode odmeriti prema željenoj gustini čorbe.

PROČITAJTE JOŠ:

KORAK 2: Kada je povrće kuvano sve ispasirati, pa dobijenu kašu vratite na vatru, dodati so, biber, beli luk, peršun i kiselu pavlaku. Po želji sa vodom podesiti gustinu čorbe, dobro promešati i čim provri skloniti sa vatre.

Posluženje:

Dekorisati sa malo pavlake, semankama bundeve ili peršunom. Poslužiti toplo sa krutonima.

Krem corba od bundeve Majstor amater
Krem čorba od bundeve Foto:Shutterstock

Savet uz ovaj recept:

Umesto običnog krompira možete koristiti batat koji, kao i bundeva ima sladunjav ukus, pa će ta kombinacija jelu dati još lepši ukus. Ja često kombinujem obe vrste krompira, pola – pola.

Prijatno, želi vam Majstor Amater!

Sutra:
Kuva ajstor amater: Aferim Hajro – KADAIF ti je bogovski

***

Bonus video: Keleraba

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare