Da li znate da se sladoled može pohovati? Znate li kako se to radi ? Ako je odgovor odrečan, recept je pre vama, pa prionite na posao.
Ovog čudesno ukusnog i dopadljivog slatkiša nema u slastičarnicama, a sprema se u ponekom restoranu.
Razlog više da obradujete svoje ukućane ili drage goste.
500 g sladoleda,
1 šolja kornfleksa,
1-2 kašike šećera,
2 kašike kokosovog brašna,
1 kašika prezli
½ kesice cimeta
*
1 kašika svežeg mleka,
½ kašičice pšeničnog skroba
*
ulje za prženje
KORAK 1: Sladoled oblikovati u kugle i ostaviti sat vremena u zamrzivaču da se stegnu. Kornfleks, kokosovo brašno i šećer i prezle ubaciti u blender kako bi se kornfleks usitnio i izmešao sa ostalim suvim sastojcima.
KORAK 2: Umutiti jaje sa mlekom i skrobom rastvorenim u malo mleka. Uvaljati kugle sladoleda prvo u jaje, onda u suvu praškastu smesu, pa vratiti ponovo u zamrzivač, sada na pola sata.
KORAK 3: Dok je sladoled u zamrzivaču, u posebnom sudu umutiti 2 belanca. Sada u njima uvaljati kugle sladoleda, zatim ponovo u praškastoj suvoj smesi, pa ih poslednji put vratiti u zamrzivač na dodatnih sat vremena.
KORAK 4: U tiganju sa debljim dnom zagrejati ulje, pa u njega kada bude vrelo spustiti kugle sladoleda na 5-6 sekundi, da malo porumene. Ne sme se preterati sa prženjem, jer će se tako kugle raspasti.
Pržen sladoled poslužiti odmah, po želji sa prelivom od čokolade ili medom.
Prijatno, želi vam Majstor amater!
Sutra:
Kuva Majstor amater: Fazan – ako inat proradi
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: