Foto: Shutterstock

Da li znate da se sladoled može pohovati? Znate li kako se to radi ? Ako je odgovor odrečan, recept je pre vama, pa prionite na posao.

Ovog čudesno ukusnog i dopadljivog slatkiša nema u slastičarnicama, a sprema se u ponekom restoranu.

O autoru:

Razlog više da obradujete svoje ukućane ili drage goste.

Sastojci

500 g sladoleda,

1 šolja kornfleksa,

1-2 kašike šećera,

2 kašike kokosovog brašna,

1 kašika prezli

½ kesice cimeta
*

1 kašika svežeg mleka,

½ kašičice pšeničnog skroba
*

ulje za prženje

Foto: Shutterstock

Priprema

KORAK 1: Sladoled oblikovati u kugle i ostaviti sat vremena u zamrzivaču da se stegnu. Kornfleks, kokosovo brašno i šećer i prezle ubaciti u blender kako bi se kornfleks usitnio i izmešao sa ostalim suvim sastojcima.

Još recepata Majstora amatera:

KORAK 2: Umutiti jaje sa mlekom i skrobom rastvorenim u malo mleka. Uvaljati kugle sladoleda prvo u jaje, onda u suvu praškastu smesu, pa vratiti ponovo u zamrzivač, sada na pola sata.

KORAK 3: Dok je sladoled u zamrzivaču, u posebnom sudu umutiti 2 belanca. Sada u njima uvaljati kugle sladoleda, zatim ponovo u praškastoj suvoj smesi, pa ih poslednji put vratiti u zamrzivač na dodatnih sat vremena.

KORAK 4: U tiganju sa debljim dnom zagrejati ulje, pa u njega kada bude vrelo spustiti kugle sladoleda na 5-6 sekundi, da malo porumene. Ne sme se preterati sa prženjem, jer će se tako kugle raspasti.

Foto: Shutterstock

Posluženje

Pržen sladoled poslužiti odmah, po želji sa prelivom od čokolade ili medom.

Prijatno, želi vam Majstor amater!

Sutra:

Kuva Majstor amater: Fazan – ako inat proradi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar