Ako iko zna šta se događa iza zatvorenih vrata kuhinja u restoranima, onda je to Gordon Remzi. Zato bi bilo dobro poslušati ga kad je u pitanju jedno jelo koje nikako ne preporučuje.
Kuvar Gordon Remzi, vlasnik čak 12 Mišelin zvezdica i niza restorana širom sveta, podelio je neočekivan savet koji bi mogao da promeniti šta naručujete u restoranima.
Njegov savet? Izbegavajte čorbu dana.
Da, čorbu, odnosno supu dana – naizgled siguran izbor za početak obroka. Ipak, Remzi je u intervjuu za Town & Country otkrio kako se iza te naizgled sveže ponude često kriju stari sastojci koji se recikliraju, a predstavljaju kao specijalitet.
„Uvek pitajte šta je juče bila čorba dana pre nego što naručite današnju. Moglo bi da se ispostavi da je to zapravo čorba meseca“, upozorio je Remzi, a prenosi 24sata.hr.
Iako ima čvrst stav o čorbi dana, Remzi priznaje da se pri naručivanju često oslanja na preporuke konobara.
„Konobari često probaju većinu jela s menija i mogu vam dati uvid u ono što je kuvar novo dodao ili šta je najpopularnije među lokalnim gostima“, rekao je.
Tako je tokom svojih brojnih putovanja dobio neke fantastične predloge upravo od osoblja restorana.
Dakle, sledeći put kad sednete u restoran i osetite primamljiv miris „sveže“ supe dana, setite se Remzijevih reči.
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare