Tri pite materine Foto: Screenshot / Twitter

Buregdžinica "Tri pite materine" je sa razlogom postala atrakcija u Hrvatskoj. Ko god da je smislio naziv znao je da će bez obzira na kvalitet ponude momentalno privući potencijalnu klijantelu.

Buregdžinica „Tri pite materine“ sa sedištem u Splitu trenutno na osnovu ocena na Google ima peticu čistu kao suzu, piše hrvatski „Index“.

Ideju za naziv su dobili posle nekoliko čaša piva

Index“ je posetio buregdžinicu kako bi saznali kako je došlo do ovog naziva i da li se marketing odrazio na prodaju.

„Bavim se ovim poslom više od 15 godina i, kad sam napokon odlučio da otvorim nešto svoje i prestanem da radim za druge, jedno od glavnih pitanja bio je naziv piterije. Jedno veće sam s prijateljem pio pivo i pelinkovac i tako smo došli do imena U tri pite materine, ali smo brzo shvatili da je bolja opcija današnji naziv „Tri pite materine“.

Pročitajte još

Ljudi dolaze oduševljeni idejom. Oni koji pre ovde nisu probali pite i burek došli su zbog imena, ali se svakodnevno vraćaju zbog kvaliteta. Zato su naše pite postale marenda nekad slučajnih prolaznika, a danas naših redovnih kupaca“, rekao je za „Index“jedan od dvojice vlasnika koji su objekt preuzeli pre tri meseca.

Naime, na istom mestu se nalazio objekat pod nazivom Burek Pita Jelo koji je u samom početku držao ujak suvlasnika, a poslednjih nekoliko godina bio je u vlasništvu Albanaca.
„Ljubav prema ovom poslu došla je od porodice, a svemu što znam naučili su me otac i ujak. Godinama sam radio za druge, a pre nego što sam ponovno otkupio ovaj prostor, jedno vreme sam radio i u Americi. Osim što smo malo promenili enterijer i naziv, ponuda je ista. Izmenili smo još i formu bureka, tako da imamo nešto veću gramažu kako bismo pratili rast cena.“

Od bureka do slatkih pita za 2.30 eura

U ponudi je najskuplji burek od 3.50 evra, dok su sve pite jeftinije 50 centi. Sve male porcije platićete 2.30 evra, a istu cenu imaju i slatke pite od jabuke i višnje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare