Kad kuvate testeninu, nemojte bacati vodu u kojoj se kuvala. Donosimo pet načina kako je možete iskoristiti.
Voda u kojoj se kuvala testenina puna je skroba, koji je obično pun minerala i vitamina, što pomaže biljkama da rastu, prenosi N1.
S obzirom na to da voda u kojoj se kuvala testenina zadržava i deo ukusa testenine, ako je stavite u testo za picu ili hleb, oni će imati jedinstven ukus.
Držite je u frižideru dok nije vreme za pravljenje testa.
Voda u kojoj se kuvala testenina može dati novi, bogatiji ukus ako se koristi za kuvanje pirinča.
Ako pravite sopstveni sos za testeninu, a on je postao gušći nego što ste hteli, stavite malo vode u kojoj se kuvala testenina u umak i promešajte. To će blago razrediti umak, a daće mu i poseban ukus.
Ako su vam nakon dugog dana noge umorne, ovo je sjajan način za opuštanje. Sve što treba da uradite je da ugrejete vodu u kojoj se kuvala testenina do temperature koja vam je prijatna i umočite stopala u tu vodu. Voda u kombinaciji s mineralima koje sadrži umiriće bol i omekšati kožu umornih stopala, prenosi Times of India.
*
Bonus video:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: