Emir Kusturica Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Knjiga "Vidiš li da ne vidim" Emira Kusturice biće predstavljena 10. februara s početkom od 19 sati u Atrijumu Narodne biblioteke Srbije, saopšteno je iz ove institucije.

Na promociji Kusturičine knjige, koju je prošle godine objavila Srpska književna zadruga, uvodnu reč daće upravnik NBS Vladimir Pištalo, a osim autora, govoriće i Milo Lompar i Goran Gocić.

Knjiga „Vidiš li da ne vidim„, kako podsećaju iz NBS, neobična je romaneskna i memoarska publikacija. Zapravo, fantazmagorijsko štivo i distopija u kojoj je reč o piscu i istinskoj umetnosti. Pisac je Peter Handke, kao dualna ličnost u ovoj priči. Jer, ima identitet koji nam je poznat, ali je s druge strane i fikcija pisca (Peter Spaleolog). I sam Kusturica pojavljuje se u tom dualitetu koja je i saglasna sa njegovim filmskim opusom, koji karakteriše prožimanje fantastičnog i realističnog oblika pripovedanja.

Emir Kusturica je za ovu knjigu početkom godine ovenčan nagradom „Dejan Medaković“.

Tribinu u Atrijumu publika će moći da prati i uživo onlajn preko zvanične Fejsbuk stranice Narodne biblioteke Srbije, a odloženo na Jutjub kanalu ove institucije.

Bonus video: Otvaranje Kustendorfa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar