Street Arts Festival Mostar Foto: Promo

Jedan od najvećih i najvažnijih međunarodnih umetničkih događaja na regionalnoj sceni ulične umetnosti - Street Arts Festival Mostar biće održan od 26. avgusta do 2. septembra.

Najuzbudljiviji festival ulične umetnosti za svoje 13. izdanje ugostiće fantastične umetnike iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Poljske, Španije, Nemačke, Kolumbije, SAD-a i Brazila. To su Milena Ivić, Lonac, Szyman, Berni Puig, Jan Vornman, Infra, Erre, Lady Pink i L7Matrix.

Street Arts Festival Mostar 2024. je posvećen eksperimentisanju, istraživanju i unapređenju kulturnih praksi kroz raznolike tehnike kao što su tape art, stencil, paste up, grafiti, instalacije i intervencije, pored onoga što se naziva klasični mural. Festival će i ove godine stvoriti platformu za umetnike koji kreiraju nove forme javnog prostora, istovremeno promovišući važnost i dragocenost umetnosti.

Street Arts Festival Mostar Foto: Promo

„Poznat po svojoj posvećenosti kulturnoj razmeni i otvorenosti ka novim umetničkim formama, SAFMO nije samo festival; to je kulturni fenomen koji transformiše urbane prostore Mostara u galerije na otvorenom“, ističu organizatori.

Kroz umetnost, oživljava grad i povezuje umetnike sa publikom na način koji nadmašuje konvencionalno prisustvo umetničke produkcije. Festival privlači i umetnike i posetioce iz celog sveta, čineći Mostar važnom destinacijom kulturnih i umetničkih dešavanja.

Street Arts Festival Mostar Foto: Promo

Udruženje Rezon, kao službena platforma festivala, raste kao manifestacija i kao kolektiv, a ove godine će posvetiti poseban fokus uključivanju mladih u stvaranje zajedničkog prostora kroz Telemach Masterclass program.

Uz sav likovno-umetnički kadar, u osam dana organizatori će ponuditi i odličan OFF program, tako da će sada već internacionalno prepoznati autori mostarske elektronske scene biti kreatori urbanog muzičkog ambijenta festivala. Kao deo OFF programa realizovaće se i Artist talk panel sa legendom njujorške i street art scene – Lady Pink. Panel će moderirati novinarka i PR menadžerka iz Srbije, Vanja Ratković.

Bonus video: Za sreću je potrebno ljubavi i puno boja“ – Neobična kuća u Kragujevcu koja pleni prelepim muralom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar