Gostovanje Trio Variete Montenegro na festivalu Grad teatar Budva Foto:Press-služba Grad Teatar

Muzički program ovogodišnjeg festivala Grad teatar uspešno je nastavljen u Crkvi Santa Marija u budvanskom Starom gradu, koncertom Trio Variete Montenegro, koji je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom i pozvala na bis, saopštili su organizatori.

Na repertoaru su bili „Anantango“, „Zima“, „Nebeski tango“, „Mađarska rapsodija“, „Libertango“ i „Polka“.

Trio Variete Montenegro sastav postoji već tri godine a čine ga gitarista Petar Dobričanin, flautistkinja Dijana Orlandić i harmonikaš Miroslav Č. Ilić.

– Sve što smo radili prilagodili smo našim instrumentima. Uložili smo veliki trud i pripreme aranžmana za naš sastav, a izabrali smo kompozicije koje se nama dopadaju i koje su efektne – rekla je flautistkinja Dijana Orlandić.

Gostovanje Trio Variete Montenegro na festivalu Grad teatar Budva Foto:Press-služba Grad Teatar

Ambijent Crkve Santa Marija je, kako je istakla, bio zahvalan za izvođenje ovog sastava.

– Sale obično zahtevaju ozvučenje da bi se dobio skladan zvuk, jer je harmonika dosta jača od flaute i gitare. Sada to nije bilo potrebno jer je akustika dobra i posebna i svakako je ugodnije i lepše svirati u ovakvom ambijentu.

Miroslav Č. Ilić, koji je svirao harmoniku, kazao je da nije krio zadovoljstvo ambijentom i reakcijom publike u kom su svirali.

– To je ono što najviše volimo i priželjkujemo. Velika je čast svirati i na festivalu Grad-teatar koji je godinama jedan od najboljih u regionu.

Gostovanje Trio Variete Montenegro na festivalu Grad teatar Budva Foto:Press-služba Grad Teatar

Trio Variete Montenegro se, na zahtev publike, vratio na bis tokom kojeg su izveli „Galijanov zango za Kloda“.

Muzički program 36. festivala Grad – teatar biće nastavljen u utorak 26. jula na sceni između crkava koncertom pod nazivom „Priče o ljubavi, nadanju i patnji“, koji se radi u saradnji sa Ambasadom Kanade.

Bonus video: Plasido Domingo na BELEF-u

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar