Foto: Promo

Nakon velikog uspeha osamdesetominutnog programa izvedenog 11. marta pred punom salom mts Dvorane, Uskršnji koncert ansambla narodnih igara i pesama "Kolo", biće, na zahtev publike, održan i 12. aprila u mts Dvorani s početkom u 20 časova.

Brojni obožavaoci performansa koji odiše tradicijom, a kojima je sala tokom martovskog koncerta bila gotovo tesna, imaće mogućnost da vide i čuju i ovoga puta posebno osmišljen program iz obimnog repertoara Ansambla.

Na koncertu će biti predstavljeni različiti stilovi zastupljeni u našoj bogatoj i žanrovski raznovrsnoj igračko – pevačkoj i muzičkoj tradiciji, koju „Kolo“ čuva, jača i ponovo oživljava već više od sedam decenija.

Ansambl „Kolo“ počeo je sa radom 15. maja davne 1948. godine da bi već 29. novembra 1948. godine premijerno stupio na scenu Narodnog pozorišta u Beogradu uz pratnju orkestra Beogradske opere i tamburaškog orkestra Radio Beograda. Tako je već na prvom nastupu započeo saradnju sa reprezentativnim umetničkim institucijama Srbije što će postati i tradicija.

Ansambl postaje prava umetnička reprezentacija i od prvog dana okuplja najeminentnije stručnjake iz oblasti tradicionalne igre, muzike i pesme.

„U njihovim igrama nema nikakve izveštačenosti, sve je prirodno, sve dolazi iz srca i sve ide pravo u srce“, pisala je kritika o „Kolu“.

Bonus video: Podcast Život na srpskom – gost Aca Seltik

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar