Maja Milinković Foto: Promo/Croatia Records

Kantautorka fada i sevdaha Maja Milinković snimila je pesmu i video spot “Sarajevo u duši mi spavaš” koji je već postao hit, u izdanju Croatia Recordsa.

– Čežnja za tim sigurnim mjestom gdje možemo postojati takvi kakvi jesmo i ne biti preispitivani. Nova pjesma je jednostavno duša izlivena u muziku i riječi, izjava ljubavi mom gradu u kojem sam rođena i odrasla. Čežnja za domom živi u svima nama. Nadam se da će pjesma pronaći put do srca onih koji gaje iste osjećaje prema Sarajevu, da će one koji ga ne poznaju nagnati da ga upoznaju. Jer, ko ga upozna, taj ga i zavoli – kaže Maja.

Autor muzike i teksta je Maja Milinković, a na snimku i aranžmanu učestvovali su Džanin Zeković i Adis Hatunić (akustične gitare), Amar Češljar na perkusijama, Carlos Menezes na kontrabasu i Amila Yavuz Čengić kao prateći vokal. Snimljen je u studiju „Amadeus“ – Marin Meštrović, Sarajevo

Miks i master: Estudio „Pé de vento“ – Fernando Nunes / Naná, Portugal. Reditelj videa je Džejlan Zeković

Maja Milinković (40) diplomirala je na Muzičkoj akademiji u rodnom Sarajevu. Svira klavir i gitaru, a stvara kao kompozitor, aranžer muzike i tekstopisac pesama koje izvodi. N apočetku karijere bila je okrenuta pop-roku. Njen prvi kantatuorski album „Začarani krug“ objavljen 2006. osvojio je nagradu Davorin za najbolju interpretaciju. Pet godina kasnije izdaje album “Očekivanja” i sve više se okreće fado muzici. Osniva ansambl “Fado verdadeiro” jedini u Bosni i Hercegovini koji svira fado, a potom objavljuje „Tudo isto é fado“ – prvi fado singl ikada snimljen u BiH. Objavila je i prvi fado na bošnjačkom jeziku „Znam za rijeku“. Nakon preseljenja u Portugal objavila je „Fado é sorte“ na kojem je spojila sevdalinku i fado, a takav je i najnoviji album “Fadolinka”. Živi u Lisabonu.

Bonus video: Moravac za Konstraktu od Moldavije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar