Foto: Printscreen/YouTube/telvizija K1/Dejan Pejović - Peja

Mojoj sreći nije bilo kraja kada je stigao poziv lično od Boga domaće filmske muzike da pevamo na njegovoj kompoziciji. Simke nas je ugostio kako dolikuje jednom domaćinu i dok je njegova supruga napravila fenomenalne kolače, mi smo se malo više fokusirali na domaću rakiju, ovim rečima započinje sećanje na Zorana Simjanovića muzičar Dejan Pejović Peja.

Nakon što se na domaćoj muzičkoj sceni nametnuo sa sastavom „Vamipiri“, sredinom devedesetih godina Dejan Pejović Peja bio je uveliko deo grupe „Familija“. Gitarista benda Aleksandar Vasiljević Vasa u to vreme radio je i kao tonski snimatelj u studiju Zorana Simjanovića.

I jedne večeri, kako se seća Peja, zazvonio mu je telefon. Zvao ga je Vasa, kazavši mu:

„Simke radi muziku za animirani film `Kapetan Džon Piplfoks`. Trebate mu ti i Deksi (Dejan Petrović, prim.aut.), i pevaćete sva trojica zajedno. Nešto višeglasno“.

Pejina reakcija bila je očekivano potpuno oduševljenje:

„Mojoj sreći nije bilo kraja, jer poziv je stigao lično od Boga domaće filmske muzike. Pevajući u `Vampirima`, Deksiju i meni ta disciplina nije bila strana, i jedva sam čekao da pevamo. To veče nas je ugostio kako dolikuje jednom domaćinu. Sećam se da je njegova supruga napravila fenomenalne kolače, mada smo se mi malo više fokusirali na domaću rakiju“, priseća se muzičar kao i da je na zidu iza ogromne miksete visio ogroman Fender Stratokaster, zbog čega je upitao Simketa:

„A, kakav je ovo šestožičani bas?“

Smejući se Simjanović mu je ovako odgovorio:

„Nije baš Pejo. Nekada smo sami pravili gitare. Ali kako nismo bili u prilici da vidimo kako uživo izgledaju, gledali smo sa slike, pa smo malo omanuli sa dimenzijama“.

Sećanje na Zorana Simjanovića nekadašnji član „Vampira“, „Familije“ i sastava „Dibidus“ nastavio je i ovim rečima:

„Za to vreme Vasa je ušnirao traku, a Simke nam je podelio glasove. Probali smo par puta, i stali pred mikrofon. Deksi, ja i maestro Simjanović lično. Otpevali smo vrlo brzo sve što je trebalo, a ja sam ostao zabezeknut sklopom vokala koje je Simke složio tako, da sam prvi put imao utisak kao da su pevali crnci lično. Sa `Vampirima` to nikada nisam doživeo“, naveo je Peja, dodavši kako su posle „obavljenog posla“ svi zajedno otišli u kafanu.

„U kafani nam je Simke pričao kako je to biti predgrupa grupi `The Searchers`, kako je dolazio na ideje za pojedine muzičke teme rađene za filmove, a ja sam mu izneo podatak da je moj prvi muzički TV nastup bio u emisiji `Petkom u 22`, čiji je on bio muzički urednik. I eto, ako ću se sa ponosom sećati nekih epizoda iz mog života onda će to sigurno biti deljenje mikrofona sa Zoranom Simjanovićem, i deljenje bine u Sava Centru sa Miletom Lojpurom“, zapisao je Dejan Pejović Peja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar