Slaven Došlo, Nebojša Bradić, Andreja Rackov, Mjuzikl "Company", konferencija za medije Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Mjuzikl "Company" Stivena Stondhajma, u režiji Nebojše Bradića, biće premijerno izveden 15. marta na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum. Ekipa predstave naglašava dobru energiju i kreativnu atmosferu tokom rada.

Pored Slavena Došla, u glavnoj ulozi Roberta, u mjuziklu igraju Tanja Živković, Tatjana Dimitrijević, Jelena Jovičić, Vanja Milačić i Danijel Sič, Branislava Podrumac i Žarko Stepanov, Ivana Popović i Hadži Nenad Maričić, Olivera Bacić i Petar Đurđević, Nataša Marković i Nikola Bulatović.

Mjuzikl „Company“, konferencija za medije Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Uz Nebojšu Bradića, autorski tim čine: Vesna Šouc, koja je muzički pripremila komad, diriguje predstavom i i zajedno sa Jovanom Jezdović je uradila prepev stihova, scenograf Geroslav Zarić, koreograf Vera Obradović, kostimograf Marina Medenica, a prevod su uradili Zoran i Ivana Paunović.

Robert, neženja u tridesetim, ima za prijatelje pet bračnih parova, a ostavljaju ga tri devojke – to bi mogao da bude najkraći opis mjuzikla „Company“, koji je Stiven Sondhajm napisao na osnovu libreta Džordža Furta. Ljudi koji su opisani u „Company“ više su tipovi nego što su zaokruženi karakteri. Oni nemaju prošlost i poreklo nego samo jedni druge. Kako sam Sondhajm kaže, „Ovo je pro–bračni mjuzikl“.

Nebojša Bradić je u susretu sa medijima izjavio da mu je zadovoljstvo što u Madlenianumu nakon dva mjuzikla: „Rebeke“ i „Jadnika“, radi i treći.

– Očekivanja su da ćemo imati jednu lepu, dugovečnu i potrebnu predstavu. Stiven Stondhajm je legenda, a neki kažu i bog mjuzikla. On je pre dve godine preminuo i ostavio bogato nasleđe u muzičkom teatru. „Company“ je na neki način promenio paradigmu mjuzikla. Ovde smo se po prvi put susreli sa nečim što se zove koncept mjuzikl, koji se bavi određenim problemom. Taj problem se nalazi u glavi Roberta i mi ćemo uspeti da vam ga prenesemo u dva sata i deset minuta. Tokom rada smo imali dobru energiju i emociju, i kreativnu atmosferu.

Jelena Jovičić, Nataša Marković, Danijel Sič Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Mjuzikl „Company“ je prvi put izveden 70-ih godina prošlog veka, dodaje reditelj, i od tada je izvođen na velikim scenama Brodveja i Vest Enda.

– Poslednji veliki rivajvl ovog mjuzikla je izveden pre dve godine u Londonu i Njujorku, i pokazalo se da i dalje ima relevantnost. Mislim da će naša predstava biti na nivou koji ovakav mjuzikl pretpostavlja – zaključio je Bradić.

Slaven Došlo, Nebojša Bradić, Andreja Rackov, Vesna Šouc, Mjuzikl „Company“, konferencija za medije Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Slaven Došlo, koji igra lik Roberta, rekao je, pomalo u šali, da je Nebojša Bradić prepoznao usamljenost u njemu pa ga je stavio na scenu.

– Ovo je jedan komad o modernoj vrsti usamljenosti koja se dešava u društvu, o svim tim odnosima koji jesu bliski, ali u stvari nisu bliski. O pitanju koje se i postavlja u 35. godini: šta ja želim u životu i kako da pobedim strah od vezivanja koji je aktuelan u ovom konzimerističkom društvu.

Vanja Milačić, igra lik Sare, i ovo je njena prva uloga u mjuziklu,a ona se nada, kako kaže, da nije i poslednji.

Vanja Milačić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

– Meni se dešava u životu sve ono što sam mislila da mi se nikada neće dogoditi. Prvo, da ći ikada raditi sa Nebojšom Bradićem, drugo, da ću ikada raditi mjuzikl. I mnogo sam srećna zbog toga što otkrivam jednu novu pozorišnu planetu o kojoj nisam znala ništa. I hvala svima na tome.

Vesna Šouc, dirigent predstave ističe da je mjuzikl „Company“ pravi muzički biser.

– Publika s razlogom očekuje taj brodvejski zvuk, raskoš, različite ritmove i jednu vatrenu atmosferu, i zaista će sve to dobiti i čuti u našoj predstavi.

Vera Obradović, Branislava Podrumac, Hadži Nenad Maričić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Originalna produkcija na Brodveju iz 1970, koju je radio i režirao Harold Princ, dok je orkestraciju radio Džonatan Tunik, osvojila je šest „Tonija“. Sondhajm je sebe smatrao romantikom, i govorio je: „Mene je lako dirnuti“. Po rečima Nebojše Bradića, Sondhajm kaže da je veoma teško biti emocionalno povezan sa drugim, ali i da je nemoguće biti sam.

Reprizna izvođenja mjuzikla „Company“ su 15. i 31. marta na sceni Madlenianuma.

Bonus video: „Žene na ivici nervnog sloma“: Nebojša Bradić režira novi mjuzikl po uzoru na špansku crnu komediju Pedra Almodovara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar