Foto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

Britanski glumac Dejvid Soul preminuo je u 80. godini.

Dejvid Soul, koji je široj publici najpoznatiji po ulozi u kultnoj seriji „Starski i Hač“, preminuo je posle duge i teške bolesti, saopštila je glumčeva supruga Helen Snel.

Umetnik, koji je rođen u SAD, preminuo je juče, okružen porodicom, precizirala je supruga.

Glumac, ali i pevač proslavio se rolom u kriminalističkoj seriji „Starski i Hač“, u kojoj je igrao detektiva Kena Hača Hačinsona. Ta hit serija emitovala se od 1975. do 1979. godine. Pored role u ovoj krimi seriji Soul je bio poznat i po ulogama u naslovima kakvi su „Here Come The Brides“, „Magnum Force“ i „The Yellow Rose“.

Kada je po seriji „Starski i Hač“ 2004. godine rađen istoimeni film, s Benom Stilerom i Ovenom Vilsonon, u rimejku su se pojavili i „originalni detektivi“ – Dejvid Soul i Pol Majkl Glejzer, podseća Skaj njuz.

Pre nego što se proslavio kao glumac, bavio se muzikom. Kao folk pevač nastupao je kao predgrupa Frenku Zapi, ili sastavu The Byrds.

Ženio se čak pet puta. Još 1980. godine uhapšen je zbog porodičnog nasilja, odnosno ataka na tadašnju suprugu Peti Karnel Šerman, koja je bila u sedmom meseci trudnoće. Izvinio se kasnije zbog svog „neprimerenog“ ponašanja i posećivao zatvore kako bi pritvorenike edukovao o porodičnom nasilju.

Bonus video: Duhovi u Venecijiu, izjave glumaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar