Narodno pozorište u Nišu, Niš, zgrada, pozorište
Foto: Shutterstock/WR7

Premijera predstave “Refleksija” biće odigrana u nedelju, 29. januara, od 20 časova u niškom Narodnom pozorištu. Prema rečima glavnog koreografa Danice Ničić, predstava prikazuje odlučnost mladog i talentovanog plesača da stremi ka svom cilju, bez obzira na prepreke i poteškoće sa kojima se suočava.

Kako je Danica Ničić rekla predstava “Refleksija” tiče se svakog pojedinca jer prikazuje unutrašnju borbu i suočavanje sa sopstvenim odrazom, kao i to da je bilo zahtevno raditi na predstavi jer je bilo potrebno uskladiti ples i glumu, kroz neverbalnu komunikaciju.

„U odnosu na ostale predstave bilo je zahtevno, jer je ovo koreo-drama i cela predstava se bazira iskljucivo na plesu koji treba pokriti glumom kroz neverbalnu komunikaciju. Koliko god je bilo zahtevno, bilo je i inspirativno jer je svaki pojedinac pomerio sopstvene granice i učili smo jedni od drugih“, rekla je Ničić.

Predstava je nastala u koprodukciji “Contra Dance Studio-a” iz Niša i “Teatar benda”, kaže Danica i dodaje da će orkestar pratiti predstavu od početka do kraja, što do sada u Nišu nije bilo moguće videti.

Karte se mogu kupiti na blagajni pozorišta, po ceni od 500 dinara svakog radnog dana od 10 do 18 časova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar