Stefano Bollan Foto:Valentina Cenni

Velikan džez muzike Stefano Bolani nastupiće 31. januara u Beogradu, na Kolarcu.

Bolani će u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine s početkom od 20 sati održati koncert pod nazivom „Piano solo“. Beograđanima će na nastupu, na koji je ulaz besplatan, predstaviti kompozicije sa poslednjeg albuma „Blooming“.

U Italiji pijanista i kompozitor Stefano Bolani je mega-zvezda, a nemački radio BR-Klassik ga je nedavno nazvao „Umetničkim delom“. Pored intenzivne i raznovrsne koncertne aktivnosti, Bolani je koautor popularnih radijskih serija, vodio je televizijske emisije sa međunarodno priznatim muzičarima, napisao više knjiga i koproducirao i učestvovao u pozorišnim predstavama.

Stefano Bollan Foto:Valentina Cenni

Bolani smatra da je muzika velika igra koju treba ponovo osmisliti i stalno je u potrazi za podsticajima, bilo da to čini solo ili sa velikim umetnicima poput Rišara Galijana, Čika Korije, Kaetana Velosa, Egberta Žismontija, Čuča Valdesa, Ektora Zazua i mentora Enrika Rave.

Nakon uspeha koji je postigao sa televizijskim programom „Via dei Matti n° 0“, zajedno sa rediteljkom i glumicom Valentinom Čeni, vraća se na scenu sa novim klavirskim solo albumom „Blooming“, na kom se nalazi 15 kompozicija, u kojima se maestro prepušta i nudi neverovatno putovanje po dirkama klavira sa mudrošću i entuzijazmom po kojima je poznat širom sveta.

Stefano Bollan Foto:Valentina Cenni

– Ove numere su procvetale u bašti mog klavira, zalivao sam ih, prihranjivao i po potrebi orezivao, a sada su skupljene ovde u buketu ovog diska. To su vrlo različiti cvetovi, ali izrasli su iz istog humusa i u istom periodu – objasnio je Stefano Bolani.

Bonus video: Džez

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar