Foto: Promo

Beogradski alternativni bend Virvel otvara novu koncertnu sezonu u klubu Elektropionir večeras od 20 časova koncertom za dva bubnjara.

Jovan Marjanov, čovek zaslužan za većinu Virvelovih spotova i Nemanja Aćimović, koga znamo iz Jarbola i Neočekivane sile, sa stalnim članovima benda, sviraće set starih i deo novih pesama.

„Ovako nešto nećemo ponoviti“, kažu članovi benda.

Već u ponedeljak, 25. septembra od 19.30 veče otvara Rita Braga, pevačica, tekstopisac, multi-instrumentalistkinja iz Portugala, koja je na turnejama širom Evrope, SAD-a, Brazilu, Australiji i Japanu predstavila svoj rad koji sadrži uticaje ranog 20. veka, pionire elektronske muzike, post-panka, kabarea i još mnogo čega.

Nakon Rite, na scenu izlazi Ian Svenonius, američki muzičar, pisac i povremeni talk show voditelj, poznat po učešću u mnoštvu rok bendova (Nation of Ulysses, The Make-Up, Weird War i Chain and The Gang). Svenonius je objavio više od 19 albuma i više od 20 singlova i EP-jeva. Na sceni će biti i Sandi Rae Augusta Denton, koja je deo Escape-isma, njegovog solo projekata koji Sara Bujak opisuje kao „poziv na buđenje uz dozvolu da sanjamo, poziv na prisutnost uz dozvolu da se izgubimo“.

Ako se ponovo nađete u Elektropioniru u petak, 29. septembra od 20 časova za miksetama će vam se predstaviti Turbotronik Trakadžije: Lenhart Tapes, Mangulica FM & Skreč Majstor Ljuban, koji tradicionalnom tehnikom manipulacije pronađenih muzičkih traka stvaraju nove zvuke i prave turbo atmosferu.

REYKO, alt pop duo iz Londona koji je u proteklom periodu okupio mnogobrojne obožavaoce psihodeličnog popa, elektronike i art-punka, ovom prilikom predstavlja svoj treći album – Fantasia i to 7. oktobra od 19.30.

Algiers crpe inspiraciju iz gospela, bluza, repa, džeza, R&B-a, metala i naracije, stvarajući haotični pečvork podstaknut perkusijama i sintisajzerima. Na novom albumu okupili su all star ekipu: sarađivali su sa revolucionarnim savremenicima kao što su Zack de la Rocha (Rage Against The Machine), Big Rube (The Dungeon Family), Billy Woods, Samuel T Herring (Future Islands), Jae Matthews (Boy Harsher), LaToya Kent (Mourning [A] BLKstar), Backxwash, Nadah El Shazly, Deforrest Brown Jr (Speaker Music), Patrick Shiroishi, Lee Bains III i Mark Cisneros (The Make-Up, Kid Congo Powers)… Njihov četvrti album, SHOOK, objavljen 24. februara i slušaćemo ga u Elektropioniru 11. oktobra od 19.30.

Za ljubitelje pank roka, tu su bendovi Raskid 13 iz Pančeva i kragujevački bend LUR, koji karakterišu energični rifovi i brz ritam. U subotu, 14. oktobra od 20 časova imaćemo prilike da ih čujemo.

To nije sve – Sve je stalo u rokenrol, Prekidi stvarnosti, Misli dobro neke su od pesama čije tekstove publika dobro pamti… Bend Kanda, Kodža i Nebojša (KKN) nastupa 27. 10. od 20 časova u pomenutom klubu…

Nakon toga sledi Rebel Star, alternativni kantri i pop rok bend koji je osnovao Milan Glavaški, nekadašnji član bendova Eva Braun i Popcycle. Ovaj bend čini velika grupa saradnika kroz koju je prošlo dvadesetak muzičara iz sedam zemalja. Njihov sedmi album pod nazivom „Sedmo nebo“, predstavljaju publici. 28. oktobra od 20 časova, uz izbor novih i starih pesama.

I za kraj, ili još jedan početak dugogodišnje koncertne sezone u Elektropioniru, četvorica multi-instrumentalista iz Ostina, Teksas – nastup Holy Wave-a.. Svoj prvi LP objavljuju 2011. pod naslovom “Knife Hits.“ Potom, 2012. izlazi EP “The Evil Has Landed“, a obe ove ploče naći će se objedinjene na albumu iz 2013. pod nazivom “Evil Hits“. Početkom 2014. stiže i album “Relax“, ploča kojom potvrđuju uverenje da se radi o jednom od najzanimljivijih predstavnika psihodeličnog roka.

Nailazimo i na talase shoegaze i dreamy pop-a, što se može čuti na njihovom navedenom albumu. Usledili su “The Evil Has Landed Part II”, “Freaks Of Nurture”, “Adult Fear” i “Interloper”, a početkom avgusta objavili su novi album “Five of Cups” za etiketu Suicide Squeeze koji promovišu na evropskuj turneji. Beogradski koncert održaće se u petak, 17. novembra, a veče će otvoriti beogradski trio Roza od 19.30, mešavina afrobita, džeza, post-panka, krautroka i sint-popa.

Bonus video: Viagra boys na Exitu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar